Gyártók Hatalmas elektrifikálásba kezd az Isuzu

Hatalmas elektrifikálásba kezd az Isuzu

autopro.hu/P.B. | 2024.01.31 14:17

Hatalmas elektrifikálásba kezd az Isuzu

Fotó: Isuzu

Mintegy kétmilliárd dollárt tervez az elektromos átállással kapcsolatos fejlesztésekre költeni az Isuzu, a járművek mellett akkumulátorok terén is újít a cég. Emellett egy új pickup bevezetése is napirenden van a vállalatnál.

Egy friss megállapodás szerint az Isuzut az LG Energy Solution 2026 végéig hengeres cellákkal látja el. A vállalatok nem hozták nyilvánosságra az ügy részleteit, de a koreai források szerint több százmillió dolláros tételről van szó. Az akkumulátorokkal részben az Isuzu Elf elektromos teherautót látják el.

Részben ebből, részben más hírek alapján arra lehet következtetni, hogy az Isuzu egyre inkább nagyot akar lépni az elektromos járművek terén: a vállalat mintegy 1,3 milliárd dollár értékben tervez befektetéseket Thaiföldön, ahol elektromos kisteherautókat és pickupokat gyártana az Isuzu a következő öt évben.

A tervek között szerepel az Isuzu D-Max elektromos változata, amely 2025 elején gördül le a thaiföldi gyártósorról. A helyi média szerint az Isuzu a 400 kilométeres hatótávolságot célozza meg a modellel, amivel elsősorban a vállalkozásokat és a mezőgazdaságból élőket szólítaná meg.

A kutatás-fejlesztésre is jut pénz

A hírek szerint Japánban az Isuzu egy olyan központot épít, amiben villanymotorokat, akkumulátorokat és hőkezelési rendszereket fognak fejleszteni. Az Isuzu által „Earth Lab” névvel illetett kutatás-fejlesztési központ a tervek szerint 2026 júniusában nyílik meg.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy az Isuzu feladja meglévő partnerségeit a területen: például az Isuzu a Toyotával és a Hinóval dolgozik együtt a buszok szegmensében, a Hondával pedig egy 2027-re tervezett nehéz tehergépjármű gyártásán dolgoznak – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink