Gyártók Háromhengeres motor Mercedes-Benz hibridekhez

Háromhengeres motor Mercedes-Benz hibridekhez

Panker Gergő | 2014.04.02 07:38

Háromhengeres motor Mercedes-Benz hibridekhez

A Mercedes-Benz tervei közt szerepel, hogy háromhengeres motorral szereli majd elsőkerék-meghajtású kompaktjainak és kisautóinak hibrid változatait.

A német autógyártó kis mérete miatt választotta a háromhengeres erőforrást, amely fontos szempont az átlósan elhelyezett hibrid hajtáslánc kialakításánál.

Bernhard Heil, a Daimler hajtáslánc-fejlesztésért felelős vezetője elmondta: – Az elöl elhelyezett hibrid rendszerek esetében megvannak a négyhengeres motor korlátai.

A Mercedes-Benz háromhengeres motorral szereli majd az új hibrideket. Képünkön az A-Class Concept

A vállalat továbbra is négyhengeres motorokkal látja el a hátsókerék-meghajtású modelleket, mivel ebben a megoldásban több hely áll rendelkezésre a hosszában elhelyezett motornak.

Bernhard Heil szerint a Daimler a Renault-val vág neki a kisméretű benzines erőforrás fejlesztésének. A Mercedes jelenleg egy átalakított 1,5 literes turbódízel Renault-motorral kínálja kompaktjait, illetve kisautóit. A jövőben azonban a Mercedes a Renault-val közösen fejlesztett három- és négyhengeres erőforrással szereli majd az A-osztályt, a B-osztályt, a CLA-t és a GLA-t.

Kiemelt Partnereink