Gyártók Három műszakban dolgozik a Rolls-Royce

Három műszakban dolgozik a Rolls-Royce

MTI/autopro.hu | 2011.10.17 20:52

Három műszakban dolgozik a Rolls-Royce

Rekordévre számít és három műszakban dolgozik a Rolls-Royce, a luxusautókat gyártó brit társaság vezetője szerint azonban a 10 ezer darabos értékesítési határt soha nem törik át.

Hirdetés
Torsten Müller-Ötvös vezérigazgató

Torsten Müller-Ötvös vezérigazgató elmondta: a kapacitások teljes kihasználtsággal működnek, a kocsikat három műszakban gyártják, így az értékesítés az idén várhatóan meghaladja a 2010-ben elért 2711 darabot, ami 170 százalékos növekedés volt az előző évhez képest, és a legjobb eredmény, amióta Rolls-Royce a német BMW csoporthoz került.

A lehetséges vevők köre is bővül. – Jelenleg 90 ezer szupergazdag él a világon, 10 év múlva pedig már 125 ezren lesznek annyira gazdagok, hogy megengedhetnek maguknak egy Rolls-Royce-t – mondta a vezérigazgató az Automotive News Europe című lapnak. Hozzátette: nem tervezik, hogy 250 ezer eurónál olcsóbb modellt fejlesztenek, ugyanakkor 1 millió eurónál drágább Rolls-Royce sem lesz.

– A társaság valamennyi gyártmánya biztos, hosszú távon értékálló befektetés, hiszen a márka történetében valaha értékesített autók 70 százaléka még mindig járja az utakat – mondta Müller-Ötvös. A Rolls Royce azonban a kedvező kilátások ellenére igen szűk kör autója marad, így az évenkénti tízezres értékesítési határt soha nem töri át a társaság – tette hozzá.

Kiemelt Partnereink