Gyártók Három kínai fejlesztésű modellt dob piacra az Audi

Három kínai fejlesztésű modellt dob piacra az Audi

autopro.hu/P.B. | 2024.05.22 13:19

Három kínai fejlesztésű modellt dob piacra az Audi

Fotó: Audi Media

Annak érdekében, hogy gyorsan bővítse elektromos autóinak kínálatát, és ezzel versenyképesebbé váljon Kínában, az Audi összefogott az egyik helyi vegyesvállalati partnerével, a SAIC-vel. Az autógyártó három közösen fejlesztett elektromos autót dob piacra, az első modell érkezése 2025-ben várható.

Hirdetés

Az Audi és a Volkswagen Csoport kínai partnere, a SAIC közösen fejleszt elektromos modelleket, az első autót a tervek szerint 2025-ben mutatják be. A páros ezt követően további két elektromos autót ad ki – és még nem mondták, hogy az együttműködés ezzel véget is ér majd. Az Audi közleményében elárulta, hogy a SAIC-hez való kapcsolódás több mint 30 százalékkal gyorsabban hozza piacra az első elektromos autót. Magától értetődik, hogy a cég nemcsak időt, hanem pénzt is megtakarít ezzel az együttműködéssel.

Az Audi és a SAIC semmilyen részletet nem árult el közös fejlesztésű elektromos autóik műszaki jellemzőiről vagy megjelenéséről. A SAIC azonban megemlíti, hogy az autók iparágvezető szoftverrel fognak rendelkezni, és világszínvonalú teljesítményt nyújtanak. Gernot Döllner, az Audi vezérigazgatója hozzáteszi, hogy a hamarosan megjelenő, csak Kínában gyártott elektromos járművek automatizált vezetési funkciókkal is rendelkeznek majd.

Olcsóbbak lehetnek

A három modell egy új „Advanced Digitalized Platform” nevű architektúrára épül, és lefedi a B és C szegmenst. Az Audi járműbesorolása alapján nyugodtan feltételezhető, hogy ezek közép- és felsőkategóriás modellek lesznek, de ezek az autók olcsóbbak lehetnek, mint az Audi hazai fejlesztésű modelljei – írja az electrive.com.

Az Audi 2021-ben alapított vegyesvállalatot a SAIC-vel, és jelenleg három, csak Kínában gyártott modellt értékesít a cégen keresztül: az A7L-t, Q5 e-tront és Q6-ot.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink