Gyártók Három évnyi ingyen töltés jár a VW ID.4 mellé Amerikában

Három évnyi ingyen töltés jár a VW ID.4 mellé Amerikában

autopro.hu/D.Á. | 2020.09.24 10:18

Három évnyi ingyen töltés jár a VW ID.4 mellé Amerikában

Fotó: Volkswagen Newsroom

A német óriásvállalat tisztán elektromos sorozatának legújabb tagja, az ID.4 egy speciális ajánlattal érkezik az Egyesült Államokba, ahol később gyártani is fogják. Az első, tisztán elektromos VW típust, ami eljut az amerikai piacra, három évig ingyenesen, korlátlanul lehet tölteni a cég érdekeltségi körébe tartozó egyenáramú hálózaton. Európa azonban nem kap hasonló kedvezményeket.

Hirdetés

Az ügyfelek az Electrify America töltőhálózatát vehetik majd igénybe, így egyértelmű, hogy az európai piacra nem készül hasonló ajánlat. A cég a VW egy leányvállalata, melyet a dízelbotrány következtében alapítottak. A hálózat jelenleg 470 amerikai helyszínen 2000 gyorstöltőből áll, amit az év végére 3500-ra terveznek kiegészíteni összesen 800 helyszínen. A gyorstöltők csúcsteljesítménye 350 kilowatt, ami meghaladja az ID.4 igényeit.

Az Electrify America töltői immár az ország két partját összekötő szakaszát végig lefedik 11 államot érintve, egy délebbre húzódó hálózat létesítése pedig folyamatban van.

Az ID.4 érkezése

A Volkswagen Csoport Amerika vezérigazgatója, Scott Keogh elmondta, az új modell koncepciója és árazása azokat az SUV tulajdonosokat célozza, akik készen állnak elektromos autóba ülni és újra beleszeretni a márkába. A töltési ajánlattal a vállalat szerint elhárulnak ezen vásárlók elektromos átállásának akadályai. Piackutatók szerint az ID.4 ezzel a Tesla Model Y konkurense akar lenni, hiszen utóbbinak komoly előnye a saját villámtöltő-hálózat.

A bejelentés időzítése meglepő, hiszen a típus amerikai megjelenése még egy darabig nem esedékes. Az USA-beli, chattanoogai VW-gyár éppen zajló bővítésének célja, hogy a vállalat tisztán elektromos MEB platformjára épülő modellek itt készülhessenek, az ID.4 gyártása viszont csak 2022-es kezdéssel várható, amit nemrég Ralf Brandstätter, a márka vezérigazgatója is megerősített. Az egyelőre nem tisztázott, hogy a VW fog-e ID.4-eket Amerikába importálni Zwickauból vagy Kínából azelőtt, hogy Chattanooga megkezdené a gyártást. Az Electrify America 2021-es megjelenést emleget projektjében, de amerikai gyártmány csak a 2023-as modellévtől lesz a típusból – számolt be az electrive.com

Kiemelt Partnereink