Gyártók Bemutatkozik a Volkswagen első teljesen elektromos SUV-ja

Bemutatkozik a Volkswagen első teljesen elektromos SUV-ja

autopro.hu/P.B. | 2020.09.22 15:19

Bemutatkozik a Volkswagen első teljesen elektromos SUV-ja

Fotó: Volkswagen Newsroom

Az ID.4 a Volkswagen első teljesen elektromos SUV-ja, ami Európa mellett Kínában és az Egyesült Államokban is kapható lesz majd, sőt, mindkét országba gyártani fogja ezt a modellt a Volkswagen. Kínában már az idei én végétől, az Egyesült Államokban pedig 2022-től.

Hirdetés

Thomas Ulbrich, a Volkswagen elektromobilitásért felelős igazgatója röviden úgy jellemezte az ID.4-est, hogy igazi élmény lesz vezetni. Bővebben kifejtette róla, hogy remek gyorsulással, jó úttartással és a jövőbe mutató vezetői asszisztenciával van felszerelve a modell.

A SUV-szegmenst kifejezetten fontosnak tartja a Volkswagen a jelenlegi trendek mellett, ahogyan az elektrifikációt is – az ID.4 ezt a két trendet ötvözi, ezért a gyártó számára nagyon fontos modellről van szó.

Cél a karbonsemlegesség

A Volkswagen közleménye szerint a német gyártó az első olyan OEM, amelyik csatlakozott a Párizsi Egyezményhez, és 2050-re a szén-dioxid-kibocsátását nullára szeretné redukálni. Ennek a célnak az elérésében segítheti a Volkswagent az ID-modellcsalád, melynek legújabb tagja az ID.4.

Legutóbb az ID.3 jelent meg, az ID.4-et pedig az ikonikus kisbusz elektromos változata, az ID.Buzz követi majd. A teljes család a MEB-platformon alapul (moduláris elektromos hajtás), ami kifejezetten az elektromos járművekre lett szabva, és hosszú hatótávot, valamint villámtöltést tesz lehetővé – írja a Volkswagen.

Globális gyártás

Az ID-család tagjait nem egy gyárban készítik, hanem világszerte több VW-üzemben, hiszen a karbonsemlegesség a Volkswagen globális célja.

Németországban Zwickauban, Emdenben, Hannoverben, Zuffenhausenben és Drezdában készülnek elektromos Volkswagenek, míg külföldön Mladá Boleslavban, Brüsszelben, Chattanoogában, Foshanban és Antingban gyártják majd az ID-modelleket.

Zwickau ugyanakkor kulcsszerepet játszik a Volkswagen életében, az 1,2 milliárd euróból felújított gyár teljes mértékben az elektromos autók gyártására lett felkészítve, ezzel a legnagyobb és leghatékonyabb ilyen üzem Európában. Évi 300 ezer teljesen elektromos, MEB-platformra épített autó hagyhatja el a gyártósorokat Zwickauban.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink