Gyártók Hamarosan jön az átdolgozott Skoda Fabia

Hamarosan jön az átdolgozott Skoda Fabia

autopro.hu/Sz.F. | 2018.02.14 16:39

Hamarosan jön az átdolgozott Skoda Fabia

A 2018-as Genfi Autószalonon mutatkozik be az átdolgozott Skoda Fabia. Az átfogó frissítésen átesett modell piaci bevezetése 2018 második felére várható.

A modell hajtásrendszereinek választéka a jövőben négy benzines erőforrásból áll. Az MPI motorok közvetett üzemanyag-befecskendezéssel és 44 kW, illetve 55 kW teljesítménnyel készülnek. A két TSI aggregát teljesítményszintje a turbófeltöltő és közvetlen benzinbefecskendezés jellemezte fejlett motortechnika eredményeképpen 70 kW, illetve 81 kW, s egyaránt Otto-részecskeszűrővel egészülnek ki. A négy erőforrás alkotta motorpaletta legerősebb tagja hétfokozatú, kettős tengelykapcsolós sebességváltóval (DSG) is rendelhető.

Hajtásrendszerei kínálatában a Skoda korszerű benzinmotorokra összpontosít, alkalmazkodva a kisautók szegmensének vásárlói célcsoportjait jellemző igényekhez. Még gazdaságosabb üzemükkel és csekély károsanyag-kibocsátásukkal a háromhengeres motorok a gazdaságos dízel erőforrásokkal is összevethetők.

Az új sávváltás-asszisztens párhuzamos közlekedésre alkalmas úton figyelmezteti a vezetőt, amennyiben a visszapillantó tükrök holtterében jármű tartózkodik, illetve hátulról tempósan közelít. A hátsó keresztirányú forgalom asszisztens a jármű mögötti területet felügyeli és tolatáskor figyelmeztet az esetleges ütközésveszélyre. A jövőben mindezt a távfény-asszisztens is kiegészítheti, amely a szemből érkező vagy az elöl haladó járműveket érzékelve automatikusan vált át tompított világításra.

A tanksapkafedélben található jégkaparó a gumiabroncsok profilmélységének mérésére szolgáló skálával egészült ki, kívánságra hátul is USB csatlakozók állhatnak rendelkezésre és extrafelszerelésként megfordítható csomagtér-szőnyeg is kapható.

A Skoda Fabia központi helyet foglal el a cseh autógyártó modellprogramjában. A márkára jellemző erényeivel mára a kisautók szegmensének bestsellerévé vált. 1999 óta több mint négymillió Fabia talált gazdára, jelenlegi, harmadik nemzedéke is már több mit 500 ezer eladott példánynál jár – ezzel a márka harmadik legkeresettebb modellje. Ferdehátú változatának legjelentősebb piacai Németország, Nagy-Britannia és Lengyelország, míg a combi elsősorban Németországban, Csehországban és Lengyelországban örvend népszerűségnek.

Kiemelt Partnereink