Gyártók Ha nem akar e-autót, vehet sört is a Teslától

Ha nem akar e-autót, vehet sört is a Teslától

autopro.hu/F.M. | 2023.04.07 04:23

Ha nem akar e-autót, vehet sört is a Teslától

Fotó: Tesla

Amennyiben nem egy megkésett és még fel nem fedett áprilisi térfáról van szó, akkor a Tesla belép a sörpiacra az elektromos járművek után. Az amerikai gyártó saját főzésű sört bocsát piacra. A GigaBier – egy különleges komlófajtából készült sör – olyan áron lesz elérhető, amit valószínűleg csak a Tesla rajongói fognak megfizetni.

Hirdetés

A Tesla újra és újra meglepi a közvéleményt átlagosnak nem mondható reklámakcióival. Így volt a múlt nyáron is, amikor az autógyártó Észak-Rajna-Vesztfália tartományban egy töltőállomáson egy medencét állított fel, ahol amíg a tulajdonosok várták, hogy járművük feltöltsön, beiktathattak egy hűsítő csobbanást.

A Tesla online-shopban is újabbnál újabb reklámtárgyak jelennek meg, ilyen a GigaBier is, ami egyébként nem az első alkoholtartalmú ital a Tesla háza táján, mivel már elérhető egy saját Tesla-Tequila, amit eredetileg csak áprilisi tréfának szántak, de olyan jó volt a fogadtatás, hogy végül tényleg kínálják. A GigaBier sem feltétlen újdonság: már 2021-ben piacra akarták dobni, viszont egy berlini cég megelőzte a névhasználati jogokkal a Teslát. Úgy tűnik viszont, hogy a Tesla megegyezett a céggel.

Cyber-komló gondoskodik a gyümölcsös ízről

Ahogy ez a Teslától megszokott, nem akármilyen sörről van szó. Mivel a GigaBier „összekapcsolja a Cybertruckot és az ötszáz éves német sörhagyományt”. Nem csoda, hogy a felhasznált komlót cyber-komlónak hívják, bár egyelőre semmilyen információ nem lelhető fel a komlóról, így a sörrajongóknak és ínyenceknek egyelőre várniuk kell az információra.

A sör pilseni típusú, de különleges ízvilággal rendelkezik, és Berlinben főzik. A citrusfélék és egyéb gyümölcsízek mellett bergamottnarancs jegyet is kapni fog. A forgalmazást a holland BouwUnie sörfőzde végzi.

Erősen limitált és nagyon drága

A GigaBier három üveggel kapható egy csomagban, darabonként 330 milliliteres kiszerelésben. Aki egy ilyen csomagot szeretne magáévá tenni, gyorsnak kell lennie, mivel limitált kiadásról van szó, és rendelésenként csak egy csomag vásárolható. Dizájn terén egy stílusos formájú, fekete üveget terveztek. A dobozon pedig egy „Giga” vízjel látható, ami a sötétben világít – írja az eFahrer.

Aki pedig azt gondolta, hogy egy korsó ebből a sörből elérhető áron megkapható, most bizony csalódni fog: az említett csomag ára 89 euró, vagyis egy hagyományos korsó ára 44,5 euró – de legalább ingyenesen kiszállítják

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink