Gyártók Gyújtogatás miatt nyomoz a német rendőrség a Tesla építkezésén

Gyújtogatás miatt nyomoz a német rendőrség a Tesla építkezésén

autopro.hu/P.B. | 2021.05.28 08:21

Gyújtogatás miatt nyomoz a német rendőrség a Tesla építkezésén

Fotó: Twitter/ElonMusk

Még május 25-én éjszaka ütött ki tűz a Tesla építkezésén Grünheidében. Azóta egy német szélsőbaloldali csoport magára vállalta a gyújtogatást, ezért a német rendőrség nyomozást indított az ügyben, vizsgálják azt is, hogy tényleg politikai okok állnak-e a tűz mögött.

Hirdetés

A tűzben senki nem sérült meg, azonban több elektromos kábelt is megrongáltak a lángok egy három négyzetméteres területen. Az LKA nyomozói úgy nyilatkoztak az ügyben, hogy nem zárják ki a gyújtogatást, és vizsgálják azt a levelet, ami a közösségi médiában terjed.

A levél szerint – melynek tartalmáról nem tudni még, hogy igaz-e – hat kábelt gyújtottak meg azért, hogy elvágják a Tesla áramellátását. A levél egy szélsőbaloldali csoport oldalán jelent meg, és a gyújtogatás okaként azt jelölték meg, hogy a Tesla nem zöld, nem fenntartható és nem szociálisan érzékeny nagyvállalat - idézi a radikális baloldaliakat a Reuters.

Sok a gond a német építkezéssel

Természetesen ilyen radikális formában ritkán éri támadás a Teslát, ám a környezetvédelmi engedélyek miatt sokat csúszik a német Gigafactory átadása. Elon Musk néhány nappal ezelőtt kritizálta a német bürokráciát, korábban pedig egy levélben panaszkodott a Tesla a hivatalok eljárásának lassúsága miatt.

Eredetileg 2021 júliusában szerette volna megnyitni a gyárat a Tesla, ám az engedélyek csúszása miatt jelen állás szerint 2021 végén indulhat meg a termelés az üzemben.

Kiemelt Partnereink