Gyártók Formabontó újítást mutatott be az Aston Martin

Formabontó újítást mutatott be az Aston Martin

autopro.hu/P.B. | 2023.08.16 11:21

Formabontó újítást mutatott be az Aston Martin

Fotó: Aston Martin

A Volante jelzőt 1965 óta használja az Aston Martin a legkiválóbb nyitott tetős autóinak megnevezésében. A szó annyit tesz: „repülni”. A repülés szabadsága párhuzamba állítható egy cabrió okozta vezetési élménnyel. Ezt az érzést kínálja az Aston Martin DB12 Volante.

Hirdetés

Az Aston Martin nem aprózta el új modelljét, a DB12 Volante teljesítményre figyelemreméltó: a biturbó V8-as erőforrás, 680 lóerővel és 800 newtonméter nyomatékkal rendelkezik. A gyártó szerint ez tökéletes harmóniát alkot a teljesítmény és a vezetési élmény között.

A DB12 Volante tetejét K-formában összezáródó autómata soft-top tető koronázza, mely 14 másodperc alatt nyílik ki és záródik be. A tető akusztikailag továbbfejlesztett, nyolc rétegű szigetelőanyagot tartalmaz a kellemesebb belső utastéri komfort érdekében.

A dupla lengőkaros felfüggesztés, az intelligens lengéscsillapítók és a legújabb e-diff technológia kiváló úttartást biztosít. A merevebb szerkezet soha nem látott dinamikát és minden kanyarban páratlan magabiztosságot nyújt.

Luxus az utastérben

A teljesen megújult, intelligens pilótafülke az analóg és a digitális tökéletes keverékével, hangvezérléssel és kategóriájának legnagyobb felbontású érintőképernyőjével rendelkezik az Aston Martin közleménye szerint.

Az utastérbe minden részletet „kézzel varrott hedonizmusba” burkoltak. A mai kor követleményeinek megfelelően a legmodernebb infotainment segítségével az autó a csúcstechnológiát ötvözi az analóg kezelőszervek intuíciójával.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink