Gyártók Forma-1-es vezérre csapott le a Faraday Future

Forma-1-es vezérre csapott le a Faraday Future

autopro.hu/B.B. | 2016.06.19 07:18

Forma-1-es vezérre csapott le a Faraday Future

A januárban elektromos koncepcióautót villantó kínai vállalat Marco Mattiaccit, a Ferrari korábbi csapatfőnökét kaparintotta meg.

Hirdetés

Amilyen kis múltra tekintenek vissza, olyan nagy lelkesedéssel szipkáznak el autóipari nagyágyúkat a kínai startupok. Legutóbb a Faraday Future (FF) szerződtetett komoly tapasztalattal bíró személyt: a luxus elektromos autókat gyártani kívánó vállalat a Ferrari North America korábbi első emberével gazdagította csapatát. Az igazolás nem az első hasonló húzás az FF-től, a cég értékesítését jelenleg Sascha Doering vezeti, aki korábban szintén Olaszországból, a Lamborghinitől érkezett.

Marco Mattiacci volt Forma-1-es csapatvezér valószínűleg komoly szerepet kaphat abban, hogy a FF koncepciója gyártásba kerüljön. A szakember felel majd a branding, a marketing, a forgalmazási és értékesítési területekért, de a fogyasztói élmény növelése is az ő feladata lesz.

Faraday Future
Januárban mutattunk galériát a Faraday Future gépéről

Arról egyelőre még semmilyen hivatalos információ nincs, hogy a Faraday Future terméke mikor jelenhet meg a piacokon. Az Electrek tudni véli, hogy a kínaiak az elektromos sportautót kimondottan luxusterméknek szánják: ára 100 ezer dollár, vagyis 28 millió forint lehet.

Kiemelt Partnereink