Gyártók Felhagyhat az elektromos Konák koreai értékesítésével a Hyundai

Felhagyhat az elektromos Konák koreai értékesítésével a Hyundai

autopro.hu/V.M. | 2021.01.04 06:20

Felhagyhat az elektromos Konák koreai értékesítésével a Hyundai

Fotó: Hyundai Media Newsroom

A Hyundai felhagyhat az elektromos Konák dél-koreai forgalmazásával, miután tűzveszélyes akkumulátorok és hibás fékek miatt több tízezer darabot kellett visszahívni.

A hírt a YTN televíziós csatorna közölte, míg a JoongAng Daily napilap meg nem nevezett forrásra hivatkozva azt írta, hogy az értékesítések Európában tovább fognak folytatódni. A Hyundai egyik értesülést sem erősítette meg a Reuters megkeresésére, azt azonban elismerték, hogy több lehetőséget is vizsgálnak az Ioniq 5 tisztán elektromos modell bevezetésére készülve.

2020 októberében a Hyundai 25.564 elektromos Konát hívott vissza Dél-Koreában, mivel azokban gyári hibás akkumulátorok lehetnek, amik rövidzárlatossá válhatnak, és lángra kaphatnak. A visszahívott autókban kicserélik a telepeket. A visszahívás világszerte mintegy 77 ezer járművet érint.

December elején aztán egy újabb, körülbelül 40 ezer villanyhajtású Konát érintő visszahívás vált szükségessé, mivel azok elektronikus fékrendszere (EBS) egy szoftverhiba folytán nem működhet megfelelően.

Kiemelt Partnereink