Gyártók Ezzel a külsővel érkezik az új Hyundai Kona

Ezzel a külsővel érkezik az új Hyundai Kona

autopro.hu/V.M. | 2022.12.21 12:21

Ezzel a külsővel érkezik az új Hyundai Kona

Fotó: Hyundai Newsroom

Bemutatta az újgenerációs Kona dizájnját a Hyundai. Az új modell négy változatban lesz elérhető, melyek mindegyike egyedi dizájnnal, ugyanakkor azonos architektúrával fog rendelkezni.

Hirdetés

Az új Kona teljesen elektromos, hibrid, belső égésű motoros, illetve sportos N Line verziókban fog készülni. Ellentétben más olyan típusokkal, melyek többféle hajtással érhetőek el, az új Kona esetében a tervezők a tisztán elektromos változat dizájnját készítették el először, majd abból alakították ki a többi változatét.

Az új generáció az elődjénél agresszívabb és dinamikusabb megjelenést kapott. Hossza 4355 milliméterre nőtt, ami azt jelenti, hogy 150 milliméterrel hosszabb, mint a ma is kapható modell elektromos változata. Szélessége 25 milliméterrel, míg tengelytávja 60 milliméterrel nagyobb.

Egyedi megjelenés

A Kona egyes változatait jól megkülönböztethetővé teszik az egyedi elemeket hordozó dizájnok. A tisztán elektromos variáns pixeles mintázattal rendelkezik a hűtőmaszkon, valamint a hátsó lőkhárítóján, hasonló stílus köszön vissza a keréktárcsáján, továbbá oldalsó visszapillantói fekete fényezéssel kérhetőek.

Fotó: Hyundai Newsroom

A belső égésű és a hibrid változatok lökhárítói konvencionálisabb megjelenéssel rendelkeznek, sárvédőiket pedig fekete burkolat borítja. Az N Line-nak opcionálisan fekete tükörházak és tető, agresszívabb első lökhárító, spoiler, kettős kipufogóvég, valamint egyedi alufelni kölcsönöz sportos megjelenést.

A Hyundai ígérete szerint a következő hónapokban tudhatunk meg többet az új Konáról – írja a Grenn Car Congress.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink