Gyártók Ezt mutatja a Nissan varázsgömbje

Ezt mutatja a Nissan varázsgömbje

autopro.hu | 2016.03.05 07:08

Ezt mutatja a Nissan varázsgömbje

Komolyan felkészült a japán gyártó a Genfi Autószalonra: tanulmányautója mellett egy sor technológiai újítást is prezentált.

Hirdetés

A Nissan standján nem az IDS tanulmányautó az egyetlen látnivaló: az érdeklődők a gyártó által vázolt Intelligens Mobilitás jövőképével is megismerkedhetnek, mely a zéró-emissziós és balesetmentes közlekedés megalkotását, ezen felül pedig az utazási élmény növelését tűzi ki célul.

Nissan IDS Concept

Az elképzelés három fő innovációs pilléren nyugszik: az Intelligens Vezetés a vezetőt segítő rendszerek fejlesztését jelenti, élén pedig a gyártó önvezető technológiája, a „Piloted Drive” áll. Az Intelligens Meghajtás alatt a japánok a teljesítmény és a hatékonyság növelését értik, míg az Intelligens Kapcsolódás során lényegében a járművek és környezetük kommunikációjának erősítésére fókuszálnak.

Könnyen lehet, hogy a Genfi Autószalonon felvonultatott technológiai újítások hamarosan a Nissan termékeiben is megjelennek: a Qashqai 2017-ben érkező, felfrissített kiadása a gyártó első, bizonyos esetekben vezető nélküli üzemmódra is képes járműve lesz. Ezen felül a „Premium” crossoverek piacra dobására készül, melyek a speciális anyaghasználattal tűnnek majd ki versenytársaik közül.

Nissan IDS Concept

Az utóbbi hat évben a Nissan folyamatos növekedést könyvelhetett el, európai forgalma 2015-ben rekordot döntött, hiszen 715.623 autót adtak el. Idén a Nissan két kerek évfordulóra is készül: a sunderlandi gyár 30, míg a szentpétervári 10 éves lesz. A Genfben bemutatott innovációk hozzásegíthetik a gyártót ahhoz, hogy újabb rekorddal ünnepelhesse üzemeinek fennállását.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink