Gyártók Ez lesz 2024 legjelentősebb e-autója?

Ez lesz 2024 legjelentősebb e-autója?

autopro.hu | 2023.12.22 04:18

Ez lesz 2024 legjelentősebb e-autója?

Fotó: Citroën

Az Autobest által odaítélt „Ecobest 2024” díjat idén a Citroën ë-C3 nyerte el .Ezzel a díjjal a környezetvédelem, az energiahatékonyság és a környezetterhelés csökkentése terén kiemelkedő teljesítményt nyújtó gépjárműveket jutalmazzák. A zsűri az új ë-C3-at a 2024-es év legjelentősebb elektromos autójának tartotta.

Az új ë-C3 az első olyan Európában gyártott elektromos autó, amely a megfizethetőség szempontjából is konkrét, ugyanakkor kompromisszumot nem ismerő megoldást kínál. Megkönnyíti a villanyautósok életét, és a B-szegmens vásárlóinak sokoldalúságot, modern designt, megkülönböztetett kényelmet és gazdag felszereltséget kínál.

Az Autobest zsűrije az új Citroën ë-C3-nak ítélte az „Ecobest 2024” díjat. A környezetbarát mobilitást, az energiahatékonyságot és a környezeti hatások csökkentését előtérbe helyező díjjal az új ë-C3-at mint a 2024-ben piacra kerülő legmeggyőzőbb elektromos autót jutalmazták. Az új ë-C3 valami gyökeresen újat képvisel: nem csupán egy megfizethető – 23.300 euró (9 millió forint körül) kezdőárú – európai gyártású elektromos jármű, hanem egy könnyen kezelhető, sokoldalú, vonzó stílusú, és megfelelő felszereltséget, illetve fedélzeti kényelmet nyújtó modell is egyben.

Az Autobest 2002 óta minden évben díjazza a kategóriánként legtöbb szavazatot kapott autókat. Az Ecobest díj esetében a gépjárműveket a környezetbarát mobilitás mellett a hatótávolság, az akkumulátorteljesítmény és -töltés, valamint a tulajdonlási költségek szempontjából értékelik. Az új ë-C3 31 európai ország 31 szakújságírójának szavazata alapján nyerte el az „Ecobest 2024” díjat.

Megfizethető, de jól használható

Az elismerés hatására a Citroën még inkább elkötelezett a mobilitás határainak kiterjesztése mellett. Ennek jegyében a márka olyan elektromos autót kínál az ügyfeleinek, amely a környezetvédelmi előírások mellett a megfizethetőség kritériumának is megfelel.

A 83 kilowattos (113 lóerős) villanymotornak és az akár 320 kilométer hatótávot (WLTP ciklus szerint mért, hitelesítésre váró adat) biztosító 44 kilowattórás akkumulátornak köszönhetően az új ë-C3 teljesítményére nézve kielégíti azon ügyfelek többségének az igényeit, akiknek a városi és elővárosi közlekedéshez elektromos városi autóra van szükségük. A hosszabb utazások sem jelentenek problémát a mindössze 26 perc alatt 80 százalékos töltésszintet (20 százalékról) biztosító 100 kilowattos egyenáramú gyorstöltésnek, valamint az új e-Routes intelligens útvonaltervezőnek köszönhetően.

Sokoldalúság és kiemelkedő kényelem

A Citroën tisztában van a sokoldalúság fontosságával a B szegmensben, és az új ë-C3 messzemenően meg is felel az ilyen irányú elvárásoknak. Az új ë-C3 tökéletesen kielégíti a családok igényeit, akiknek a gördülékeny és hangtalan elektromos autózás élménye mellett bőséges helykínálatban és – a márka alapértékeinek megfelelően – kimagasló kényelemben van részük. A vezető és az utasok kényelme régóta prioritást élvez a Citroën számára. Az új ë-C3 ebből a szempontból is szintet lép: a „C-Zen lounge” utastér meghatározó elemei a továbbfejlesztett, jól kipárnázott Citroën Advanced Comfort® ülések és a letisztult műszerfal, melyen a felső vezérlőszervek alatt egy szövetborítású „Sofa Design” felület található. A Citroën Advanced Comfort felfüggesztés pedig a Citroën járművekre jellemző, népszerű repülő szőnyeg hatásért felel.

A C3-mal megegyező méretű ë-C3 modern formaterve a klasszikus ötajtósok jellegzetes jegyeit nagyobb hasmagassággal és magasabb üléspozícióval kombinálja. A modell az ügyfelek változóú igényeire reagálva hasznos felszerelések és vezetéstámogató technológiák széles választékát kínálja – áll a cég közleményében.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink