Gyártók Európában az új Volvók többsége már e-autó

Európában az új Volvók többsége már e-autó

autopro.hu/P.B. | 2023.10.05 14:17

Európában az új Volvók többsége már e-autó

Fotó: Volvo Cars Global Media Newsroom

Jelentősen növelni tudta újautó-eladásait a kínai Geely tulajdonában álló Volvo Cars a mögöttünk hagyott hónapban és az év eddigi részében is az egy évvel korábbi adatokhoz képest. Az átlagnál is nagyobbat nőttek az elektrifikált autók eladásai.

Hirdetés

Globális szinten összesen 61.666 autót értékesített a Volvo Cars szeptemberben, ami 25 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest. Európa, Egyesült Államok és Kína is pozitív mérleggel zárt a Volvo eladásaiban. 2023 első kilenc hónapjában a cég 509.158 autót értékesített, ami 19 százalékos növekedés a tavalyi évhez képest.

A Volvo Cars teljesen elektromos vagy plug-in hibrid hajtásláncával szerelt „Recharge” modellkínálatának számai 37 százalékkal nőttek tavaly szeptemberhez képest, és a globálisan eladott autók 34 százalékát tette ki – vagyis minden harmadik újonnan értékesített Volvo elektrifikált volt szeptemberben. A teljesen elektromos autók részesedése az összeladások 15 százalékát tette ki, ez az arány 2022 szeptemberében 12 százalék volt.

A főbb piacokon jól ment a szekér

Európában 25.489 autót értékesített a Volvo Cars, ami 32 százalékos növekedés az előző év azonos hónapjához képest. Az elektrifikált autók eladása 13.599 autóra nőtt, ami 53 százalékos részesedést jelent a régióban.

Az Egyesült Államokban 65 százalékkal nőttek az eladások tavaly szeptemberhez képest, ez 10.946 autót jelent, aminek a 28 százaléka volt elektrifikált modell.

Kínában a cég négy százalékkal növelte eladásait szeptember hónapban, ami 15.460 eladott autót eredményezett. A Recharge modellek értékesítése itt 20 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest a Volvo közleménye szerint.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink