Gyártók Érkezik a BYD és a Mercedes új közös e-autója

Érkezik a BYD és a Mercedes új közös e-autója

autopro.hu/R.K.E. | 2024.04.08 09:19

Érkezik a BYD és a Mercedes új közös e-autója

Fotó: Denza

A BYD és a Mercedes-Benz közös márkájú új elektromos luxusjárműve még az év vége előtt piacra kerül. A hivatalos bemutatkozás előtt az új Denza e-autót tesztelés közben látták, megragadva a bámészkodók figyelmét.

A Denza 2010-ben jött létre a Mercedes-Benz és a BYD fele-fele arányú közös vállalkozásaként. A Mercedes azóta mindössze 10 százalékra csökkentette részesedését, a BYD pedig a másik 90 százalékot birtokolja. A márka az egyik első olyan közös vállalat volt, amely a járművek károsanyag-kibocsátásának csökkentésére összpontosított.

A hírek alapján egy új modell csatlakozik a kínálathoz. A BYD és a Mercedes-Benz közös márkájú Denza április 5-én, pénteken tesztelte az új elektromos luxusjárművét. Bár álcázva volt, látni lehetett a jármű karcsú, aerodinamikus kialakítása. A márka szerint a letisztult, áramvonalas kialakítás „sportos, mégis fényűző elektromos eleganciában csúcsosodik ki". A projektet Wolfgang Egger, az Audi és a Lamborghini korábbi márkatervezője vezette. Egger elmondta: „A formaterv egyszerre lendületes és fényűző". Az újonnan kifejlesztett e-autó a BYD új energiatechnológiájával van felszerelve. A Denza azt állítja, hogy „úttörő lesz a kínai új energiájú luxusszedánok világszínvonalú járművekké való átalakításában". Várhatóan az év végére kerül forgalomba.

A BYD szerint az új modell „központi szerepet" fog játszani a Denza (és saját) globális terjeszkedésében. A Denza 2024 első negyedévében 10.279 járművet értékesített, ami 123 százalékos növekedést jelent a tavalyi évhez képest – írja az Elecktrek.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink