Gyártók Eltűnhet a BMW 4-es sorozata

Eltűnhet a BMW 4-es sorozata

autopro.hu/R.K.E. | 2024.04.05 04:20

Eltűnhet a BMW 4-es sorozata

Fotó: BMW PressClub Magyarország

A múlt hónapban egy jelentés azt állította, hogy a BMW a Z4, valamint a 8-as sorozatú kupé és kabrió elhagyását tervezi. Bár semmi sem hivatalos, ez nem lenne különösebben meglepő, mivel mindhárom modell korlátozott számban kerül forgalomba.

Lehet, hogy nem ezek a modellek az egyetlenek, amiket el kell engedni, mivel a BMW Blog arról számol be, hogy a 4-es sorozat várhatóan nem kap új generációt. Bár ez a megfogalmazás hagy némi mozgásteret, a jelentés forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy nem tervezik egy CLAR-architektúrán alapuló 4-es sorozat kifejlesztését.

Megmaradhat, de új formában

Bár a 4-es sorozat, ahogyan most ismerjük, talán haldoklik, de még nincs vége a játéknak. Távolról sem, hiszen a Neue Klasse architektúrára épülő i4 Coupé és Cabrio megjelenése továbbra is várható. Ennek eredményeképpen a 4-es sorozat gyakorlatilag tovább élne, csak éppen elektromos hajtással.

Azonban még ez sincs kőbe vésve, mivel a kiadvány azt állítja, hogy már lehet tudni olyan információkról Münchenben azzal kapcsolatban, hogy a jövőben rendszeres 4-es sorozatot kínálnának. Szerintük ez a modell, ha jóváhagyják, négy-öt év múlva érkezhet, és valószínűleg elég hosszú életciklusa lenne ahhoz, hogy indokolttá tegye a fejlesztését.

Nem kell rögtön búcsúzni

A jelentés szerint a benzinmotoros M4 jövőbeni gyártása egyelőre nem jöhet szóba. Ez kiábrándító fejlemény lenne, de a BMW M nem volt szégyenlős a villamosítási terveivel kapcsolatban. Mindezzel együtt úgy tűnik, hogy a modellek nem tűnnek el egyhamar. A Bimmerpost szerint az M4 és a 4-es sorozat 2028 júniusáig gyártásban marad. A következő generációs i4-et pedig júliusban tervezik gyártásba venni. Egyelőre minden bizonytalan, kivéve azt, hogy az autógyártók előbb-utóbb az elektromos autók felé veszik az irányt – írja a Carscoops.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink