Gyártók Előrenyomul Európában a kínai autógyártó

Előrenyomul Európában a kínai autógyártó

autopro.hu/V.M. | 2022.02.11 11:23

Előrenyomul Európában a kínai autógyártó

Fotó: Xpeng Motors

Az elektromos autókat gyártó kínai XPeng tovább terjeszkedik Európában. A vállalat, közleménye szerint rövidesen Svédországban és Hollandiában kezdi meg járművei forgalmazását.

A kínálatában kettő szedánt és kettő SUV-t tudó vállalat eddig csak egy európai országban, Norvégiában volt jelen. Oda 2020 végétől szállítja ki járműveit.

Most a vállalat bejelentette, hogy még a február 7-i héten egy kereskedést nyit Stockholmban, továbbá együttműködésre lép a helyi Bilia autókereskedői hálózattal.

Hollandiában a svájci Emil Frey kereskedői hálózat helyi ágával lépett partnerségre. A cég fog felelni a XPeng holland kereskedői és szervizhálózatának működtetéséért. A XPeng első holland kereskedése márciusban fog megnyílni – írja a Reuters.

A korábban az Alibabánál vezetői tisztséget betöltő He Xiaopeng által vezetett XPeng komolyan gondolja a Kínán kívüli terjeszkedést. Ezt a mostani bejelentésen kívül az is mutatja, hogy második crossoverét, a G9-et már az alapoktól a nemzetközi követelmények szerint tervezték.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink