Gyártók Ellophatta a VLF terveit a Karma

Ellophatta a VLF terveit a Karma

autopro.hu/P.B. | 2020.08.11 06:20

Ellophatta a VLF terveit a Karma

Fotó: VLF

A VLF hivatalosan azzal vádolja a Karmát, hogy a kínai elektromos autókat gyártó cég ellopta a luxus Humvee terveit, és sajátjaként próbálta meg eladni az autót. Érdekesség, hogy a két cég korábban tárgyalt az együttműködésről, ennek keretében juthatott hozzá a Karma a tervekhez.

Az amerikai cég szerint a VLF kára legalább 18,5 millió dollár, ennyit buktak a Humvee projekten, melynek gyümölcsét a Karma arathatja le. A Humvee luxus változatának tervei a VLF és a Karma között felmerülő lehetséges együttműködésről szóló tárgyalások közben kerülhettek a kínai kézben lévő Karmához, mely később aztán sajátjaként adta el a tervek alapján készülő autót Kínában.

A Karma stratégiai igazgatója, Greg Tarr nem kommentálta a vádakat, ahogyan a VLF ügyvédje sem nyilatkozott – írja az Automotive News.

Nem akar összejönni az áttörés

A 2014-ben a Fisker Automotive kínai felvásárlásával létrejövő Karma nevű cég eddig nem könyvelhetett el komolyabb sikereket az Egyesült Államokban, a Karma Revero-ból például mindössze ezer darabot adtak el tavaly.

A VLF a Karma elleni keresetében arról ír, hogy a nehéz pénzügyi helyzet miatt a Karma vezérigazgatójára nagyon komoly nyomás nehezedett a Wanxiang Csoport részéről, ezért próbálnak meg szinte mindet a helyzet javításának érdekében.

Kiemelt Partnereink