Gyártók Ellentétes hőmérsékleti körülmények között tesztel a Mercedes

Ellentétes hőmérsékleti körülmények között tesztel a Mercedes

autopro.hu/R.K.E. | 2024.03.18 10:26

Ellentétes hőmérsékleti körülmények között tesztel a Mercedes

Fotó: Mercedes-Benz Press

Mercedes-AMG jövőbeli elektromos platformja jelenleg téli tesztelés alatt áll Észak-Svédországban. A Mercedes-Benz Vision EQXX technológiai demonstrátora nemrég az Arab-sivatagban járt.

Hirdetés

Az AMG.EA platform – az AMG Electric Architecture rövidítése – a Mercedes-AMG jövőbeli teljesítményű modelljeihez készült. Az erre épülő első járművek 2024 végén gördülnek le a németországi Sindelfingen üzem gyártósoráról. Jelenleg egy intenzív tesztprogramon megy keresztül, amely az egyes komponenseket és a rendszer egészét egyaránt próbára teszi a Mercedes-Benz szerint.

A gyártó jelenleg Észak-Svédországban teszteli a Mercedes-AMG elektromos platformját. Ez az első szakaszok egyike, mivel „az AMG.EA még csak az elején tart egy igényes és átfogó teszttervnek, amely több tesztpályát, kontinenst és éghajlati zónát foglal magában" – áll a közleményben. A platform részletei még nem ismertek. A Mercedes-Benz a mostani közleményben csak annyit közöl, hogy a jövő architektúrája sok szempontból úttörő technológiai szerepet vállal majd, és számos újítást hoz az utakra. Például az AMG.EA hajtáskoncepció axiális áramlású motortechnológián alapul, amely páratlan kombinációt kínál a teljesítménysűrűség, a méret és a tömeg tekintetében.

Eközben a Mercedes Vision EQXX technológiai hordozóját nemrégiben ellentétes hőmérsékleti körülmények között tesztelték. A modell a harmadik, több mint 1000 kilométeres hosszú távú útját teljesítette. A forgalmas városi utcákat és nyílt sivatagot felölelő, kihívásokkal teli útvonalprofilon az úttörő tesztjármű 7,4 kilowattóra/100 kilométeres elektromos fogyasztást produkált" – számol be a gyártó, akit az electrive.com idéz.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink