Gyártók Elkaszálhatja legolcsóbb autóját a Mitsubishi

Elkaszálhatja legolcsóbb autóját a Mitsubishi

autopro.hu/P.B. | 2023.08.16 15:17

Elkaszálhatja legolcsóbb autóját a Mitsubishi

Fotó: Pixabay

Egybehangzó információk szerint a Mitsubishi kivezeti az USA piacáról a Mirage és a Mirage G4 modelleket. Az autók ugyan nem tartoznak a legnépszerűbb amerikai modellek közé, de alacsony áruk és fenntartási költségük miatt űrt hagyhatnak maguk után.

Az ötajtós Mirage és a négyajtós Mirage G4 állítólag – az Automotive News által elért több forrás szerint is - az évtized közepére kikerül az amerikai kínálatból. A Mitsubishi modellje az egyetlen olyan autó, amely a múlt hónapban húszezer dollárnál alacsonyabb áron került piacra.

A Mitsubishi Motors észak-amerikai szóvivője, Jeremy Barnes szerint a Mirage egyelőre nem megy sehova: „ez egy olyan jármű, amelyről jelenleg is úgy gondoljuk, hogy fontos szerepe van a portfóliónkban belépő szintű modellként”.

Az eladási számok azonban azt mutatják, hogy az autók iránt csökken a kereslet. 2023 első felében 44 százalékkal kevesebb Mirage-t adtak el, mint egy éve, de 2022-ben is 31 százalékkal csökkent a modell iránti kereslet az előző évhez képest.

A pletykák szerint a Mitsubishi egy teljesen elektromos kupé-stílusú crossovert kíván piacra dobni 2026-ban, ami az egy évvel korábban bemutatásra kerülő Nissan Leaf alapjaira épülne – írja a motor1.com.

A Mitsubishi Mirage közeli rokona az Európában forgalmazott Space Starnak, ami a magyar piacon elérhető legolcsóbb új autó.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink