Gyártók Eljuthat az európai utakra a Fisker

Eljuthat az európai utakra a Fisker

autopro.hu/Sz.K. | 2023.03.06 04:20

Eljuthat az európai utakra a Fisker

Fotó: Fisker Inc

A Fisker autómanufaktúra tájékoztatása szerint a Fisker Ocean még az év vége előtt több mint húsz országban kerül az utcákra. A modell európai és amerikai engedélyezési tesztjei állítólag márciusban fejeződnek be. Amint a hatósági engedélyezési folyamat befejeződik, megkezdhetik az értékesítést.

Hirdetés

A Fisker először az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztriában, Németországban, Norvégiában, Dániában, Svédországban és Franciaországban teszi elérhetővé az elektromos járművüket. Később, 2023-ban az Egyesült Királyságban (jobbkormányos), Svájcban, Hollandiában, Belgiumban és Indiában (szintén jobbkormányos kivitelben) jelenhet meg az autó.

A további országok - köztük Kína - várhatóan 2024-ben következnek a listán. Úgy tűnik, nagy az érdeklődés a Fisker Ocean iránt: február 24-ig mintegy 65 ezer előrendelés érkezett az autóra. Ez körülbelül kétezerrel több, mint a gyártás novemberi megkezdésekor.

A szomszédban készül

A járművet a Magna gyártja Grazban, nem messze az osztrák-magyar határtól. A hírek szerint eddig már 56 darab Fisker Ocean gördült le a gyártósorról. Ez egy kis csúszásnak hangzik, hiszen a Fisker 2023 első negyedévére háromszáz, a második negyedévre pedig nyolcezer példány gyártását tervezte. Összesen 42.400 darabot szeretne gyártani idén - ehhez a számhoz az autógyártó továbbra is tartja magát.

A Fisker ráadásul közzétette az első teaser képeket a második modelljéről, a Pearről. A kaliforniai székhelyű autógyártó néhány hete kezdte meg az előrendelések fogadását, és elmondása szerint február 24-ig 5600 előrendelés érkezett be az új modellre.

A képek a külső dizájnt mutatják be. A hátsó világítást a hátsó ablak körüli folyamatos fénycsík adja, míg az első lámpák a Fisker jellegzetes kettős fénysávjait alkotják. A Fisker szerint a „dinamikus forma” már „széleskörű aerodinamikai teszteken esett át a szélcsatornában”, és a Fisker arra számít, hogy a végleges változat hatótávolsága „jóval több mint 300 mérföld (482 kilométer)” lesz.

A Fisker az autó gyártásba kerülése után 29.900 dolláros (közel 11 millió forintos) alapárat kérhet el a járműért, melynek első példányai 2024-ben tervezik átadni – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink