Gyártók Elérte céljait a Polestar

Elérte céljait a Polestar

autopro.hu/P.B. | 2022.01.13 04:20

Elérte céljait a Polestar

Fotó: Polestar Press

A tavalyi év során átlépte a 29 ezret az eladott Polestar autók száma, a Volvo alá tartozó márka ezzel elérte az évre kitűzött célját. Még jobb fényt vet a gyártóra az az adat, miszerint 185 százalékkal nőttek az eladásai 2021-ben az eggyel korábbi évhez képest.

Hirdetés

2021-ben a Polestar kilenc új piacon jelent meg, így 19 országban van már jelen Európára és az ázsiai-csendes-óceáni térségre összpontosítva – a növekedés ezen a téren az év utolsó szakaszára koncentrálódott, decemberben öt új országban jelent meg a gyártó.

A bővítés várhatóan a következő hónapokban is folytatódni fog, 2022 első felében a Polestar tervei szerint Európában Spanyolország, Portugália és Írország piacára lép be, míg a Közel-Keleten az Egyesült Arab Emírségekben, Kuvaitban és Izraelben nyit kereskedéseket. 2023 végére a Polestar legalább harminc piacon kíván aktívan jelen lenni globális szinten.

Megfizethetőbb változat

Teljesítjük céljainkat – mondta Thomas Ingenlath, a Polestar vezérigazgatója az adatokkal kapcsolatban. Hozzátette, hogy rendkívül izgalmas időszakot él meg a márka, az új piacok és az új modellek segítik teljesíteni ambiciózus növekedési terveket.

Mike Whittington, a cég értékesítési vezetője kiemelte a Polestar 2 kibővített modellválasztékát. Sokat dobott ugyanis a cég eladásain, hogy ősztől egy kedvezőbb, egy motorral szerelt változatban is megjelent a modell. A hatás még Németországban is megfigyelhető: míg az összkerékhajtású modellből csak 200 fogyott márciusban, addig a Polestar 2 regisztrációja jelentősen megnőtt, amikor megkezdődött az egymotoros modellek kiszállítása – decemberben 467 járművet sikerült eladni.

Hosszútávú tervek

Az eladásokat tekintve 2022-re konkrét célt nem közölt a gyártó, viszont hosszabb távon a 290 ezer eladott autó a cél egy évben. Ezt 2025-ben szeretné elérni a vállalat, ami tízszeres növekedés lenne öt éven belül. Ehhez nem csak új piacok, hanem három új modell is hozzájárulhat.

A következő modell egy sportos SUV, a Polestar 3 lesz, mellette egy nagyobb SUV lesz a Polestar 4, míg az ötödik modell egy elektromos szedán lesz – ez utóbbi majd 2024-ben kerülhet piacra. A jelentések szerint a Polestar egy új, 800 voltos motoron dolgozik, amely 475 kilowattos teljesítményre lesz képes. Ez a megoldás a Polestar 5-ben debütálhat – írja az electrive.com.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink