Gyártók Így néz ki a Polestar 5 prototípusa

Így néz ki a Polestar 5 prototípusa

autopro.hu/D.Á. | 2021.11.26 06:17

Így néz ki a Polestar 5 prototípusa

Az új Polestar 5 | Fotó: Polestar Press

A Polestar Precept dizájnkoncepció Polestar 5 néven valósul meg 2024-re. A Volvo luxusmárkájának majdnem gyártáskész elektromos szedánjáról egy képet és egy rövid videót is közölt a gyártó. Az 5 formaterve meglepően közel maradt a tanulmányautóéhoz.

Hirdetés

A 2020 elején bemutatott Polestar Precept koncepció jellegzetes vonása volt a fastback stílusú forma és a hátrafelé nyíló hátsó ajtók. Előbbi megmaradt, utóbbiakat normál változatra cserélte a gyártó a Polestar 5 prototípusán. A koncepcióautón az Audi e-tronhoz hasonlóan kamerák voltak visszapillantó tükrök helyett, de ezeket sem tartották meg. Szintén lekerült a Precepten látható, többek között lidar szenzoroknak helyet adó modul a szélvédő feletti tetőrészről. A kiálló szenzorház az autó félautonóm vezetéshez szükséges képessége érdekében szerepelt a koncepción, azt viszont nem tudni, hogy levételével eltűnnek-e az önvezető funkciók, vagy csak más helyet kapnak a szenzorok a Polestar 5-ön. A Polestar videósorozatban mutatja be, ahogyan a koncepcióból megszületik a gyártásra kész utcai autó.

Az Polestar Precept, melynek több külső jegyét nem örökli meg az 5.

Az Polestar Precept, melynek több külső jegyét nem örökli meg az 5. | Fotó: Polestar Press

Világosan kijelölte útját a márka

Az 5 prototípusa meglepően sokban hasonlít a Precept koncepcióra, ami annak fényében még érdekesebb, hogy eredetileg egyáltalán nem akarta megvalósítani a tervet a Polestar. Így azonban egyértelműen demonstrálják a márka új dizájnfilozófiáját, amely eltávolodni látszik a Volvóétól. Műszaki specifikációkat nem adott közre a gyártó, csak annyit tudni, hogy az 5 tisztán elektromos lesz. A mérnöki tevékenységet már megkezdték az angol Coventry városában található fejlesztőközpontban, a gyártás pedig Kínában, egy még meg nem épült gyárban zajlik majd.

A Polestar 5 legkorábban 2024-ben kerül piacra, az elektromos Polestar 3 crossover pedig 2022-ben. Ezt követi 2023-ban egy kisebb, nagy darabszámban eladni tervezett crossover, a Polestar 4 — számolt be az Autoblog.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink