Gyártók Elérhető áron érkezik az új Opel

Elérhető áron érkezik az új Opel

autopro.hu/P.B. | 2023.05.24 16:20

Elérhető áron érkezik az új Opel

Fotó: Stellantis

Megújul az Opel Corsa, a gyártó tervei szerint ráadásul a mai árakhoz viszonyítva egészen barátságos lesz az új Corsa ára. A frissítésen átesett modellt már a nyári szünetet követően a piacra fogja dobni a Stellantis német leányvállalata.

Az utóbbi években sok tekintetben rájárt a rúd az Opelre, de a Corsa mindig hozta a sikereket a gyártó számára. A modell tavaly a legnépszerűbb kisautó volt Németországban, de egész Európában szerették a vásárlók, az elektromos modell sikeréről nem is beszélve. Ennek megfelelően figyelemreméltó a Corsa arculatváltása, amelyet a nyári gyári szünetek után láthatunk az utakon. A tervek szerint 20 ezer euró körüli áron szeretnék piacra dobni az autót, vagyis 8 millió forintnál olcsóbban.

A 2024-ig sorozatonként legalább egy elektromos változatot tartalmazó, 2028-tól pedig teljesen elektromossá váló modellpaletta fokozatos villamosítása érdekében a mérnökök elsősorban a Corsa elektromos kivitelére összpontosítottak a frissítéskor.

Nagyobb hatótávolság

Az eddigi 136 lóerős verzió mellé egy 156 lóerős villanymotorral szerelt változat is érkezik, emellett új akkumulátort is kap az autó. Az alapmodell hatótávolsága 357 kilométerre, a csúcsverzióé pedig akár 402 kilométerre növekszik.

A belső égésű motorral szerelt Corsa sem kerüli el az új korszellemet. Ez a modell lesz az első Opel, amely 48 voltos hibrid motorokkal rendelkezik: egy új indítógenerátorral és egy kis puffertárolóval egészítik ki a 100 és 136 lóerős benzinmotorokat. Ez egyszerre javítja az indítási teljesítményt és a hatékonyságot, mivel a fékezési energia visszanyerhető lesz.

Teljesen új külső

Ami a megjelenést illeti, néhány új szín és új anyag található az utastérben, valamint szoftverfrissítés is várható az infotainment rendszerhez. A Corsa külseje azonban teljesen megújul. Akárcsak nagy testvére, az Astra, ő is megkapta az úgynevezett Vizor hűtőrácsot, mint azonnal felismerhető újdonságot. A fekete csík kitölti a Corsa elejét, és zökkenőmentesen integrálja egy elembe a jármű hűtőrácsát, a LED-es fényszórókat és a központi Opel emblémát – érdekesség, hogy felszereltségtől függően a márka logója elől és hátul szemet gyönyörködtető fekete vagy matt szatén ezüstszínben jelenik meg.

Az első lökhárító alsó felén található optikai „levegőbeömlők” nagyobbak és kiemelkedőbbek, mint korábban, így a Corsa még szilárdabb az úton. Emellett oldalról és hátulról is változik a megjelenés, egyes színek esetében a tető szinte lebegni fog az autó felett – ránézésre.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink