Gyártók Elektromos változatban is megjelent a Genesis G80

Elektromos változatban is megjelent a Genesis G80

autopro.hu/P.B. | 2021.04.21 13:21

Elektromos változatban is megjelent a Genesis G80

Fotó: Hyundai Motor Group

Az idei Sanghaji Autószalonon számos elektromos újdonság mutatkozhatott be. Ezek közé tartozik a Hyundai Motor Csoport prémium márkájának első elektromos modellje is, ami nem egy dedikáltan elektromos modell, hanem a G80 elektrifikált változata.

Hirdetés

A luxusszedán hivatalos neve Electrified G80, azaz elekrifikált G80. A modell két elektromos motort kapott, 365 lóerő összteljesítménnyel, bár az első motor lekapcsolható kivitelű. Összességében 700 Newtonméter nyomaték leadására képes az autó, ez a két motor között egyenletesen oszlik meg. Ezzel a G80 gyorsulása 4,9 másodperc lehet nulláról száz kilométer/órás tempóra.

Az akkumulátor kapacitása 87,2 kilowattóra, míg az autó hatótávolsága a NEDC ciklus szerint állítólag akár 500 kilométer is lehet.

Állítólag nagyon gyors lesz a töltés

Az autó egy 800 Voltos rendszeren alapszik, így várhatóan 350 kilowattos egyenáramú töltővel is elvégezhető a töltés, ami a gyártó szerint 22 perc alatt megy végbe tízről nyolcvan százalékra.

Az elektromos G80 a Genesis ismertetése szerint rendelkezni fog egy úgynevezett Disconnector Actuator System (DAS) rendszerrel, ami úgy aktiválja a motorokat, hogy ne legyen energiapazarlás a rendszerben. Ez egy zökkenőmentes váltást is jelent az összkerekes és a kétkerekes hajtás között.

Nagy nyitás Kína felé

Az idei volt az első alkalom, hogy a Genesis megjelent a Sanghaji Autószalonon. Markus Henne, a Genesis kínai ágazatának vezérigazgatója elmondta: az, hogy a gyártó első elektromos modellje Kínában mutatkozott be, a Genesis erős elköteleződését jelenti a kínai piac iránt.

Kína mellett egyébként Észak-Amerikában, és természetesen otthon, Dél-Koreában is bemutatkozhat a modell, az viszont egyelőre nem ismert, hogy Európába is eljön-e.

Kiemelt Partnereink