Gyártók Elektromos offenzívával készül Genfbe a Renault

Elektromos offenzívával készül Genfbe a Renault

autopro.hu/V.M. | 2020.02.24 13:21

Elektromos offenzívával készül Genfbe a Renault

Fotó: Renault Media

Közeleg a Genfi Nemzetközi Autókiállítás, a Renault Csoport pedig olyan elektromos újdonságokkal kívánja lenyűgözni a látogatókat, mint például a MORPHOZ koncepcióautó vagy az első elektromos Dacia. A sportautók kedvelőinek is lesz okuk felkeresni a vállalatcsoport standjait, ugyanis az Alpine A110 kettő új limitált szériás variánsát is a nagy múltú rendezvényen fogják leleplezni.

Hirdetés

Egy helyen a jövő és a jelen elektromos autó

A Renault Genfben fogja bemutatni MORPHOZ névre keresztelt elektromos tanulmányát, ami a márka közelgő, új elektromos modellcsaládjának előfutára is egyben. A francia márka külön standot szán az összesen nyolc tisztán elektromos járművének, köztük az új Twingo Z.E.-nek, mely a rendezvényen fogja ünnepelni világpremierjét. A svájci városban fogják bemutatni a Kangoo megújult elektromos koncepcióváltozatát, a Kangoo Z.E. Conceptet is, ahogy az új Mégane Estate E-TECH Plug-int is. A Mégane Estate a Clio és a Captur után harmadikként kapja meg a Renault házon belül fejlesztett E-TECH hibrid hajtásláncát.

Az elektrifikáció útján a Dacia

Az alacsonyabb árkategória jelentette korlátok eddig nem tették lehetővé, hogy a Dacia is hasznosíthassa a Renault Csoport elektromos hajtásokkal kapcsolatos, több mint tízéves tapasztalatát. A Genfben leleplezésre kerülő első tisztán elektromos Dacia azonban változást fog hozni e tekintetben. A vállalatcsoport ígérete szerint az új típus a jelenleg legelérhetőbb teljesen elektromos üzemű városi kisautó lesz. Az első villanyhajtású jármű nem az egyetlen komoly változás a márka portfoliójában. A Dacia célja, hogy a kínálatában szereplő minden személyautóhoz elérhetővé tegye a gázüzemet. Ezt elérendő fejlesztette ki a benzin-cseppfolyós gáz üzemű TCe 100 ECO-G erőforrását, amit a Brüsszeli Autószalon után Genfben is ki fog állítani.

Bővül az Alpine kínálata

Az autókiállításon a sportkocsikat gyártó Alpine is képviseltetni fogja magát. Az érdeklődőket a világ minden tájáról vonzó eseményt kettő limitált szériás A110, illetve a stílusgyakorlatként elkészített Alpine A110 SportsX prezentálásával akarja felejthetetlenné tenni. A SportsX tervezésében együttműködő tervezőcsapatok az A110 azon változatából merítettek ihletet, mely az 1973-as Monte Carlo Rallyt is megnyerte – derül ki a Renault Csoport közleményéből.

Kiemelt Partnereink