Gyártók Elektromos lakóbusz érkezik a Volkswagentől

Elektromos lakóbusz érkezik a Volkswagentől

autopro.hu/D.Á. | 2021.12.14 15:19

Elektromos lakóbusz érkezik a Volkswagentől

Volkswagen ID. Buzz koncepció | Fotó: Volkswagen US Media Site

Az Volkswagen ID sorozatának következő tagja az ID. California lesz, amely a tisztán elektromos, jövőbe mutató ID. Buzz kisteherautó alapjain nyugszik. A kiránduláshoz felszerelt autót 2025-től kezdik el gyártani.

Hirdetés

A VW ID. Buzz elektromos furgont teher- és személyszállításra épített verziókban gyártja majd a márka a hannoveri gyárában 2022-től. A belőle kialakított kempingautó, a nemrég bejelentett ID. California a nevét a híres Volkswagen California-ról kapta, amely a gyártó híres lakóbusza. A T6-os Transporter és az annak alapjaira épülő California gyártásban marad majd, miközben a T7-es széria már az MQB platformot használja, ami több kényelmet, személyautós jelleget és például hibrid opciót jelent, a használhatóság viszont valamelyest csökken, így ez a modell főleg magánszemélyeknek lehet jó alternatíva. Az ID. Buzz a Volkswagen elektromos MEB platformjára alapoz, így a márka kínálatában bőséggel lesz választék furgonokból.

Kicsit kisebb, sokkal fenntarthatóbb

Az ID. Buzz rakterét és maximális terhelhetőségét még nem közölte a VWN (Volkswagen Nutzfahrzeuge – VW Haszonjárművek), de az már biztos, hogy építhető kempingezésre való verzió az MEB platformos furgonból. Az ID. California adatai szintén nem ismertek, csak Carsten Intra VWN-márkaigazgató bejelentése, amely szerint a modell egyesíti a kirándulást és a fenntarthatóságot, karbonsemlegességet.

Az ID. California-t várhatóan felszerelik egy kisebb beépített konyhával és szekrényekkel, a hátsó üléssor pedig kétszemélyes ággyá alakítható. Mivel az elektromos modellben kevesebb a hely, számításba jöhetnek olyan opciók, mint a tetőből kihajtható sátor.

Hannover a központ

Az MEB platformos haszonjárművek gyártását 2021 nyarán előkészítette a VW a hannoveri üzemében, azonban nem csak ez a járműcsalád fog itt készülni – az Audi Artemis teljes egészében, az azzal egy kategóriába eső Bentley modellnek pedig legalább a karosszériaelemei is innen származnak majd. A jövőben az MEB platformos autók tengelyeit – a beléjük integrált hajtással – is Hannoverben szerelheti össze a német gyártó — írta meg az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink