Gyártók Elbocsátja orosz dolgozói egy részét a Volvo

Elbocsátja orosz dolgozói egy részét a Volvo

autopro.hu/V.M. | 2022.07.07 06:17

Elbocsátja orosz dolgozói egy részét a Volvo

Fotó: Volvo Trucks

A Volvo AB haszonjárműgyártó bejelentette, hogy megkezdte orosz dolgozói egy részének elbocsátását, illetve oroszországi működésének leépítését, azonban nem tervezi teljesen felszámolni helyi jelenlétét.

Hirdetés

A svéd vállalat februárban, az ukrajnai háború kitörése után az értékesítést, a szolgáltatásnyújtást és a gyártást egyaránt felfüggesztette Oroszországban, ahonnan 2021-ben a nettó bevételének három százaléka származott.

A Reuters megkeresésére a vállalat szóvivője közölte: „A jelenlegi helyzetben nem tudunk tevékenységet folytatni Oroszországban. Ezért úgy döntöttünk, hogy a helyzethez igazodunk az országos működésünk leépítésével, valamint a dolgozói létszám csökkentésével.”

Hozzátette, hogy a menedzsment jelenleg annak felmérésén dolgozik, hogy hány fő elbocsátására lesz szükség, továbbá megerősítette, hogy a vállalat Moszkvától nem messze található kalugai gyárát nem tervezik bezárni.

Az üzem 600 embernek nyújt megélhetést és évente 15 ezer járművet képes előállítani.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink