Gyártók Egyre többet vesznek a Nikola hidrogénes teherautóiból

Egyre többet vesznek a Nikola hidrogénes teherautóiból

autopro.hu/V.M. | 2023.11.03 11:17

Egyre többet vesznek a Nikola hidrogénes teherautóiból

Fotó: Facebook/Nikola Corporation

Az elektromos teherautókat gyártó Nikola mostanáig 277 megrendelést kapott hidrogén üzemanyagcellás járműveire – közölte a vállalat, melyet idén az akkumulátoros elektromos modelljeit érintő tűzesetek ráztak meg.

Hirdetés

Az amerikai vállalat szerint a hidrogénüzemű járműveire szóló megrendelések száma meghaladja gyártókapacitását, és a ma megrendelt járműveket nem fogja tudni leszállítani 2024 második negyedévéig.

A vállalatnak nagyon jól jön a rendelésszám növekedése, különösen annak fényében, hogy augusztusban vissza kellett hívnia mind a 209 átadott akkumulátoros elektromos teherautóját, egyúttal az újabb járművek értékesítését is felfüggesztette. A háttérben tűzesetek voltak, melyek okát először az akkumulátor hűtőrendszerének szivárgásában találták meg, mostanra azonban a Nikola munkatársai kiderítették, hogy az energiatárolók kigyulladásához nem csak a hűtőrendszer hibája vezetett.

A vállalat a visszahívás teljes költségét közel 62 millió dollárra becsüli. A magas költségvonzat azt is jelenti, hogy még több bevételre lesz szüksége, mielőtt 2025-ben elérheti a nyereségességet.

A szeptemberrel végződött negyedévben a Nikola 425,8 millió dollár veszteséget termelt, ami jelentős növekedést jelent az egy évvel korábbi 250 millió dollárhoz képest.

A vállalat a mostani negyedévben 50 teherautó átadásával, illetve 11,3-18,8 millió dollár bevétellel számol – számolt be a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink