Gyártók Egyetemi elismerést kapott az Audi Hungaria vezére

Egyetemi elismerést kapott az Audi Hungaria vezére

autopro.hu | 2023.09.22 06:18

Egyetemi elismerést kapott az Audi Hungaria vezére

Fotó: Audi Hungaria Zrt.

A Széchenyi István Egyetem Díszpolgára címmel tüntették ki Alfons Dintnert, az AUDI HUNGARIA Zrt. igazgatóságának elnökét. Az elismerést az oktatás és az ipar együttműködése terén végzett kiemelkedő munkásságáért, valamint a vállalati társadalmi felelősségvállalás területén végzett tevékenységéért vehette át.

„Különleges megtiszteltetés számomra a Széchenyi István Egyetem Díszpolgára cím. Ez az elismerés megerősíti az inspiráció, az oktatás, a tudás és társadalmunk további fejlődése iránti elkötelezettségemet. Megtiszteltetés és öröm számomra, hogy a Széchenyi István Egyetemmel közösen folytathatom a munkát az egész életen át tartó tanulás szeretetéért és egy jobb jövőért”, mondta Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke.

A győri egyetem és az Audi Hungaria közötti szakmai kapcsolat az elmúlt évek során intézményesített együttműködéssé fejlődött. A Széchenyi István Egyetem aktívan formálja Győr jövőképét, ahogy az Audi Hungaria a régió legnagyobb iparági szereplőjeként alakítja a mobilitás jövőjét.

Fotó: Audi Hungaria Zrt.

Alfons Dintner 1987-ben kezdte meg szakmai pályafutását az AUDI AG-nál Ingolstadtban. Az Audi Hungariánál 2019. október 1. óta tölti be az igazgatóság elnöke pozícióját.

Új üzleti modellek implementálásával, új elektromotor generációk gyártásának győri megvalósításával nagyban hozzájárult a vállalat jövőképessége erősítéséhez.

A fiatal tehetségek képzése és támogatása alappillére az Audi Hungaria stratégiájának: kiemelt jelentőségű a gyakorlatorientált mérnökképzés, valamint a Széchenyi István Egyetemmel közös kutatási projektek.

Az Audi Hungaria Zrt. a magyar gazdaság meghatározó szereplője, hazánk egyik legnagyobb vállalata. A maroknyi csapattal elindult motorgyártás mára a világ legnagyobb motorgyárává fejlődött, ahol több mint 5 millió négyzetméteren 8000 motor készül naponta a Volkswagen konszern márkái számára. A győri üzemben 1998-ban indult az autógyártás, ma az Audi TT és Q3 modellek készülnek ott. A gyár 2001 óta saját műszaki fejlesztéssel is rendelkezik, továbbá 2005 óta Győrben működik Közép-Európa egyik legnagyobb szerszámgyára is, ahol szerszámok, gyártóberendezések készülnek az Audi szinte összes telephelye számára, valamint alkatrészek is a Volkswagen konszern egyes modelljeihez. A gyár 2013 óta az autógyártás teljes vertikumát lefedi.

Tetszett ez a hír? Iratkozzon fel hírlevelünkre az alábbi linken és értesüljön az elsők között a legfontosabb járműipari történésekről!

Kiemelt Partnereink