Gyártók Egy SUV örökli az Alfa Romeo ikonikus modellnevét

Egy SUV örökli az Alfa Romeo ikonikus modellnevét

autopro.hu/P.B. | 2023.12.15 09:19

Egy SUV örökli az Alfa Romeo ikonikus modellnevét

Fotó: Youtube/Alfa Romeo

December 14-én az Alfa Romeo bejelentette, milyen nevet kap az új, kisebb SUV-ja. A modell arról a városról kapja a nevét, ahol a márkát megalapították: Milano lesz a név, amit Észak-Amerikában már használt a gyártó, nem is akármelyik modelljére.

Hirdetés

Az új crossover áprilisban debütál, és akkumulátoros elektromos járműként is elérhető lesz. Az olasz autógyár hónapok óta utalgatott az új SUV-jára, júniusban pedig arra kérte közösségi médiás követőit, hogy nevezzék el az új autót.

Az Alfa Romeo Milano egy B-szegmenses crossover vagy SUV lesz, a márka belépőmodelljének fog számítani az elektromos korszakban. Az általános vélekedés szerint a Milano osztozik majd az új Jeep Avengerrel a platformján, amely tavaly debütált egyetlen, 154 lóerős villanymotorral. A platformon háromhengeres, lágyhibrid motor is helyet kaphat. A modell Milánóban mutatkozik be hamarosan, várhatóan már 2024-ben.

Az Alfa korábban már használta a Milano nevet Észak-Amerikában. Azon a piacon így nevezték a máshol 75-ös néven kapható szedánt. A modell a Giulietta utódja volt, a márka alapításának 75. évfordulója alkalmából kapta a 75-ös nevet, és kifejezetten népszerűnek bizonyult: 1985 és 1992 között közel 400 ezer példányt értékesítettek belőle. Ez volt az Alfa Romeo utolsó modellje, mielőtt a céget felvásárolta a Fiat.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink