Gyártók Egy második autót is épít a VW platformjára a Ford

Egy második autót is épít a VW platformjára a Ford

autopro.hu/V.M. | 2022.03.18 09:21

Egy második autót is épít a VW platformjára a Ford

Fotó: Volkswagen Newsroom; Ford Media Center

A Volkswagen és a Ford kiterjeszti elektromobilitási együttműködését. Egy új megállapodás szerint az amerikai fél egy második elektromos modellt is tervezni fog a VW MEB padlólemezére.

Hirdetés

A VW és a Ford még 2019-ben jelentette be, hogy együttműködésre lépnek. A moduláris MEB platform megosztásán kívül a kooperáció kiterjed kistehergépkocsik közös fejlesztésére, illetve az Argo AI önvezetés technológiai vállalat közös irányítására.

Korábban a Ford csak egy járművet tervezett építeni az elektromos autók igényei szerint kifejlesztett MEB platformra. Ez a típus egy tisztán elektromos, Kölnben készülő SUV lesz, amiből 2023-tól kezdődően összesen 600 ezer darabot fognak legyártani.

A most bejelentett, második MEB padlólemezen alapuló típusról egyelőre nem közölt részleteket a Ford, az azonban kiderült, hogy ebből is 600 ezer darabot készül legyártani. Az összesen 1,2 millió MEB platformos járművet a Ford egy hatéves időperiódus alatt akarja elkészíteni.

A VW úgy tervezte a MEB padlólemezt, hogy azt más márkák és gyártók is használhassák. Ma a kompakt személyautókat és furgonokat egyaránt befogadni képes platform öt márka tíz modelljének alapját alkotja, és 2021-ben mintegy 300 ezer jármű készítéséhez használták fel.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink