Gyártók Droiddal és almával szövetkezett a Mercedes

Droiddal és almával szövetkezett a Mercedes

autopro.hu | 2014.03.11 10:00

Droiddal és almával szövetkezett a Mercedes

A német prémium autógyártók között a Mercedes-Benz építi be elsőként az Apple CarPlay multimédiás rendszert. Az Android alapú okostelefonok támogatása az év közepétől érhető el.

Hirdetés

2013 júniusában az Apple a 24. WWDC (Worldwide Developers Conference) konferenciáján bemutatta az iOS in the Car (iOS az autóban), úgynevezett Incar, vagyis autóba integrált multimédiás rendszerét. Időközben a vállalat CarPlay néven hivatalosan is bejelentette és elérhetővé tette az iPhone-alapú rendszert. A Mercedes-Benz egyetlen német prémium autógyártóként már a kezdetektől fogva támogatta a projektet, a Genfi Autószalonon pedig egy új C-osztályban máris bemutatta, hogy miként működik.

Amint a Google is piacra lép saját, autón belüli multimédiás rendszerével, a Mercedes-Benz ügyfelek az Android világát is használhatják majd autójukban.

A Mercedes évek óta elkötelezett a mobiltechnológiák autóba integrálása mellett, ezért nem meglepő, hogy a vállalat 2011-ben a Car Connectivity Consortium (CCC) alapító tagjai között volt: mobiltelefonok, technológiai vállalatok és autógyártók együtt dolgoznak a MirrorLink nevű megoldáson, ami egy egységes szabvány az okostelefonok járművekbe történő integrációjára. A Mercedes-Benz célja: az iOS- és Android-alapú eszközök integrációján kívül maximális kompatibilitást biztosítani olyan mobiltelefonok számára is, amelyek más operációs rendszerekkel dolgoznak.

2012-ben az autógyártó szintén a Genfi Autószalonon mutatott be egy innovációt: az autózás történelmében először a Drive Kit Plus és a Digital DriveStyle-App alkalmazás lehetővé tette az okostelefonok járműarchitektúrába történő teljes körű integrációját, ezáltal biztonságos és kényelmes működtetést biztosítva vezetés közben is. A rendszer részeként az okostelefon kábelen csatlakozik a járműhöz és eközben töltődik is.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink