Gyártók Döbbenet: tizenkétezer új munkahelyet hozott létre a Kia

Döbbenet: tizenkétezer új munkahelyet hozott létre a Kia

autopro.hu/H.J. | 2019.12.21 13:15

Döbbenet: tizenkétezer új munkahelyet hozott létre a Kia

A Kia Motors jövőre két új autót is piacra dob Indiában. A vállalat félévente új modellek gyártásindítását tervezi új piaci stratégiájának részeként.

A márka a prémium kategóriás Carnival MPV modelljét 2020 februárjában mutatja be az India Auto Expo-n. A Carnival után hat hónapon belül pedig egy Seltos-hoz (nyitóképünkön) hasonló kompakt SUV modellt dob piacra a Kia.

A vállalat a két új modell elindítása mellett az offline jelenlétét is megerősíti – az ügyfelek számára 265 kirendeltséget hozott létre és a jövőben további központok létrehozását tervezi.

Manohar Bhat, a Kia indiai alelnöke és marketingért felelős vezetője elmondta, hogy a vállalat fél évente egy-egy új modell bemutatására készül. A következő ilyen februárban a Carnival MPV lesz – az új modell számos új funkcióval érkezik a piacra, az ügyfelek januártól rendelhetik meg.

A cél a teljes kapacitás elérése

A Kia anantapuri gyártóüzeme idén nyitotta meg kapuit. A kétmilliárd dolláros beruházással 12 ezer új munkahelyet hozott létre a vállalat. A gyártási folyamatok automatizálását pedig 450 ipari robot segíti. A nemrég nagy sikert aratott Seltos modell is a koreai autóipari óriás itteni gyárában készült.

Az indiai üzemben több száz robot segíti a munkát.

A gyár kapacitása évente 300 ezer modell legyártását teszi lehetővé. A vállalat célja, hogy a lehető leghamarabb teljes kapacitást érjenek el, összpontosítva a hazai piac mellett az indiai piacra és új modellek bevezetésére egyaránt.

Kedvező helyzetben az indiai piacon

A szakember hozzátette, hogy a Seltos modell népszerűsége miatt az ipar lassulása kevésbé érintette a gyártót. Az elektromos autók gyártásával kapcsolatban kiemelte, hogy a márka kínálatában szerepelnek alternatív hajtású járművek is, de az infrastruktúrának fel kell zárkóznia ahhoz, hogy beinduljon az elektromos modellek piaca – írja a thehindubusinessline.com.

Képek: twitter.com

Kiemelt Partnereink