Gyártók Díjazták az elektromos Hyundai Konát

Díjazták az elektromos Hyundai Konát

autopro.hu/H.J. | 2020.04.30 06:20

Díjazták az elektromos Hyundai Konát

Fotó: hyundainews.com

Az elektromos Kona kapta idén a legjobb kisméretű családi autó kategóriáért járó elismerést a TopGear Electric díjátadón. A modellt 1600 kilométeren és 9 országon keresztül tesztelték Európában.

Hirdetés

A Hyundai Motor teljesen elektromos SUV-ját nemcsak hatékonysága és hatótávolsága miatt, hanem teljesítményjegyei miatt ismerték el. A 24 órás tesztvezetést 2019 decemberében szervezték. Kizárólag az európai gyorstöltő állomásokat vették igénybe a sofőrök, a vezetési idő maximalizálása érdekében pedig 80 százalékos szintig töltötték fel az akkumulátorokat. A Csehországból induló 1600 kilométer hosszú teszt során érintették Németországot, Ausztriát, Svájcot, Lichtensteint, Franciaországot, Luxemburgot, Belgiumot és Hollandiát.

Andreas-Christoph Hofmann, a Hyundai Motor Europe marketing helyettes elnöke elmondta, hogy az elektromos Kona 2018-as debütálása óta folyamatosan fejlődik, azonban továbbra is az elérhető kategóriájú zéró kibocsátású modellek közé tartozik. A legújabb módosításoknak köszönhetően a Kona még összekapcsolhatóbbá vált, emellett már háromfázisú fedélzeti töltő is az ügyfelek rendelkezésére áll – olvasható a Hyundai News oldalán.

Kiemelt Partnereink