Gyártók Diess is elismerte, elbocsátások jönnek a VW-nél

Diess is elismerte, elbocsátások jönnek a VW-nél

autopro.hu/P.B. | 2021.10.29 11:23

Diess is elismerte, elbocsátások jönnek a VW-nél

Fotó: Volkswagen Newsroom

Zajlanak a viták a Volkswagen wolfsburgi üzemének jövőjéről. Herbert Diess vezérigazgató meg van róla győződve, hogy a gyárban munkahelyek fognak megszűnni a következő években, és gyorsabb fejlesztésre kell átállnia az OEM-nek.

Hirdetés

A Volkswagen életében nemcsak a múltban, hanem a jövőben is kiemelt szereplő lesz Wolfsburg, a vállalat központja. Gőzerővel zajlik a wolfsburgi üzem átalakítása és fejlesztése az elektromobilitás követelményeinek megfelelően, de az átállás nem marad majd áldozatok nélkül.

Herbert Diess szerint a küszöbön álló, egyre élesebb verseny miatt a gyárnak termelékenyebbé kell válnia. Ehhez viszont elbocsátásokra is szükség lesz: a vezérigazgató a termelést és a kutatás-fejlesztést is megnevezte, mint olyan területet, ahol csökkenni fog a létszám.

Jelentős változások jönnek

Diess egy vitában elmondta, hogy a Volkswagen vezetősége, a wolfsburgi üzemi tanács és a felügyelőbizottság egyetértenek abban, hogy 2030-ra versenyképesebbé kell tenni a gyárat. Ehhez pedig jelentős, átfogó változásokra lesz szükség – emelte ki.

A vezérigazgató nem említett konkrét számokat, az elbocsátások mértéke így még nem ismert – erről valószínűleg még idén, a következő hetekben születik döntés – írja az Automobilwoche.

A központi gyár jelenleg a chiphiány miatt szinte üresen áll, de az üzemi tanács már korábban sürgette a Volkswagent, hogy több modell gyártását helyezze Wolfsburgba, mert csak így lesz értelme fenntartani az üzemet.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink