Gyártók Leépítést hozhat a Volkswagen elektromos átállása

Leépítést hozhat a Volkswagen elektromos átállása

autopro.hu/D.Á. | 2021.10.14 11:17

Leépítést hozhat a Volkswagen elektromos átállása

Fotó: Volkswagen Newsroom

Munkahelyek szűnhetnek meg a Volkswagennél az elektromos autók gyártására való átállás során, ha nem sikerül mérsékelni költségeiket. Belső információk szerint minden negyedik állás veszélyben van, amire Herbert Diess vezérigazgató figyelmeztette a vezetést, a hivatalos álláspont azonban nem ez.

Hirdetés

A konszernjében 12 márkát számláló Volkswagen eurómilliárdokat fektet be azért, hogy 2025-re a világ legnagyobb elektromosautó-gyártója legyen. A vállalat felsőbb köreiből származó információ szerint egy felügyelőbizottsági ülésen az autógyártó óriás vezérigazgatója, Herbert Diess arra figyelmeztetett, hogy 30 ezer munkahely szűnhet meg, mire a vállalat átáll az elektromos autók gyártására. Ennek oka, hogy a VW a versenytársakhoz képest jelentősen többet költ a projektre.

Részleges tagadás

Diess egyik szóvivője elismerte, a Volkswagen figyelmének középpontjában inkább a wolfsburgi üzemük versenyképessége volt, utalva ezzel a konkurens Tesla Berlin mellett épülő új gyárára. A költségvetési probléma megoldására már elkezdődtek a viták, számos ötlet merült fel. Egy belső forrás szerint Diess egy radikális megoldásként a négynapos munkahetet vetette fel, melynek 1994-es bevezetése már egyszer megmentett 30 ezer munkahelyet. A probléma létezésében mindenki egyetért, de az üzemi tanács egyik szóvivője abszurdnak és megalapozatlannak nevezte a 30 ezres számot — írta meg az Industry Week.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink