Gyártók Decemberben mutatná be terveit a Renault-Nissan

Decemberben mutatná be terveit a Renault-Nissan

autopro.hu/V.M. | 2022.11.30 14:17

Decemberben mutatná be terveit a Renault-Nissan

Fotó: Nissan Global Newsroom

A Renault és a Nissan autógyártók kettő dátumot is megjelöltek az együttműködésük megújítását célzó tervek bemutatására – osztották meg ügyhöz közeli források a még folyamatban lévő tárgyalások közepette.

Hirdetés

Jean-Dominique Senard Renault-elnök nemrég biztosra vélte, hogy a francia OEM és japán partnere képes lesz megállapodni a Mitsubishit és magába foglaló szövetség átalakításáról.

Az eddig nyilvánosságra hozott és kiszivárgott információk alapján már tudni lehet, hogy a Renault szeretné elérni, hogy partnere fektessen be elektromobilitási üzletágába, míg a Nissan a tulajdonosi struktúra módosítását kívánja azáltal, hogy a Renault csökkenti a benne birtokolt 43 százalékos részesedését. A technológiai együttműködés ugyancsak a tárgyalások napirendjén szerepel.

A Reuters-nek nyilatkozó bennfentesek most megosztották, hogy az egyeztetések még tartanak, ennek ellenére a Renault és a Nissan már kitűzték a végleges tervek bejelentésére szolgáló potenciális időpontokat.

Az eredetileg novemberre tervezett bejelentés egyik lehetséges időpontja december 7. Ez két nappal követné a Renault, a Nissan és a Mitsubishi vezérigazgatóinak párizsi találkozóját.

Van B-terv is

A tervek szerint, ha a tárgyalások befejezéséhez több időre lenne szükség, a vezetők egy héttel később ismét találkozni fognak, a bejelentés pedig az azt követő héten lesz, az előző időponthoz hasonlóan Londonban.

A most megszólalóktól függetlenül kettő bennfentes a Reuters-nek azt is elárulta, hogy az autógyártók között napi szinten folynak tárgyalások, és arra törekednek, hogy december közepéig megegyezzenek.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink