Gyártók Csúcstechnológiás karosszériaüzemet épít a Lotus

Csúcstechnológiás karosszériaüzemet épít a Lotus

autopro.hu/V.M. | 2020.07.10 09:20

Csúcstechnológiás karosszériaüzemet épít a Lotus

Fotó: Lotus

A Lotus egy új, norwich-i létesítményben vonja össze a karosszéria- és az acélalkatrész-gyártást. A termelés áthelyezésével 125 új munkahelyet hoz létre a brit sportautó-gyártó, segítve a régió koronavírus-járvány utáni talpra állását.

A jelenleg szintén Norwich városában zajló acélalkatrész-gyártás, illetve a worcesteri karosszériagyártás egy még átalakításra váró, 12.300 négyzetméter alapterületű, csúcstechnológiás egységbe lesz átköltöztetve. Ennek köszönhetően egy helyen fog folyni az Evora, az Exige és az Elise alumínium karosszériáinak készítése, az alumínium alkatrészek bérgyártása más autógyártóknak, valamint a Lotus autóiba kerülő segédvázak és más részegységek termelése.

A Lotus 2017-es tulajdonosváltása óta zajló bővülése alatt a vállalat kinőtte a mostani worcesteri és norwich-i telephelyeit, a termelés új üzembe helyezése pedig lehetőséggel szolgál a gyártási technológiák további fejlesztésére, felkészülve az új modellek érkezésére. Mindez azonban nem valósulhatna meg a Norfolk és Suffolk megyei önkormányzatokkal, vállalkozásokkal és oktatási intézményekkel együttműködő Új Anglia Helyi Vállalkozási Együttműködés, illetve Norwich Városi Tanácsának segítsége nélkül.

Chris Starkie, az Új Anglia Helyi Vállalkozási Együttműködés vezérigazgatója elmondta, hogy szervezetük támogatni fogja a már meglévő dolgozók átképzését, hogy biztosíthassák, a régió munkavállalói rendelkeznek a kulcsfontosságú szektorok által megkövetelt képességekkel.

Kiváló időzítés

Alan Waters, a városi tanács vezetője úgy nyilatkozott, hogy örülnek, amiért a Lotus továbbra is elkötelezett Norwich mellett, majd hozzátette, hogy az új állások lehetősége különösen jókor jön, akkor, mikor éppen azon vannak, hogy megbirkózzanak a járvány következményeivel.

A Lotus 2021 májusáig fogja elhagyni a worcesteri létesítményt, amit aztán a telektulajdonos új célra fog fordítani. Az üzemben dolgozóknak a Lotus fel fogja ajánlani a munkájuk Norwich-ban folytatását.

Kiemelt Partnereink