Gyártók Biztosítja félvezetőellátását a Hyundai és a Kia

Biztosítja félvezetőellátását a Hyundai és a Kia

autopro.hu/V.M. | 2023.10.18 14:18

Biztosítja félvezetőellátását a Hyundai és a Kia

Fotó: Hyundai Newsroom

A Hyundai és Kia autógyártók félvezetők szállításáról állapodtak meg az Infineon Technologies félvezetőipari vállalattal. Ezzel a kettő koreai OEM biztosabbá teheti a kulcsfontosságú alkatrészek ellátását.

A megállapodás szerint a német Infineon a kettő autógyártó számára szilícium-karbid és szilícium félvezetőket fog szállítani teljesítményelektronikai alkalmazásokhoz.

Az Infineon a 2030-ig tartó időszakban gyártókapacitást fog fenntartani, illetve kiépíteni az autógyártók igényeinek kielégítésére, amihez azok pénzügyi támogatással fognak hozzájárulni.

Heung Soo Kim, a Hyundai Motor Group ügyvezető alelnöke és a vállalat globális stratégiai részlegének vezetője elmondta: „ez a megállapodás nem csupán lehetővé teszi a Hyundai Motornak és a Kiának, hogy stabilizálják a félvezető-ellátásukat, hanem olyan pozícióba is hoz minket, amiből megerősíthetjük vezetőszerepünket a globális elektromosautó-piacon.”

A koreai autógyártókhoz hasonlóan más OEM-ek is igyekeznek közvetlen kapcsolatot kialakítani a félvezetőgyártókkal az ellátásuk javításának reményében. Az Infineon már a Volkswagennek is közvetlen beszállítója, hasonlóan sok más chipgyártóhoz.

A világszerte mintegy 56 ezer főt foglalkoztató Infineon fog rendelkezni a világ legnagyobb teljesítményelektronikai szilícium-karbid félvezetőket készítő üzemével, miután befejeződött a malajziai Kulimban található gyárának bővítése.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink