Gyártók Berobbant a kínai elektromosautó-piacra a Volkswagen

Berobbant a kínai elektromosautó-piacra a Volkswagen

autopro.hu/P.B. | 2021.08.06 14:21

Berobbant a kínai elektromosautó-piacra a Volkswagen

Fotó: Volkswagen Newsroom

Az év első felében még nem játszott fontos szerepet Kína a Volkswagen elektromosautó-eladásaiban, ám júliusban már változott a helyzet. Saját rekordját megdöntötte a német OEM, de a csúcstól még messze van.

Hirdetés

Herbert Diess június végén azt a célt fogalmazta meg, hogy a Volkswagen duplázza meg elektromosautó-eladásait Kínában – a júniusi háromezer után júliusban 5800 elektromos autót adott el Kínában a Volkswagen, így majdnem összejött ez a cél.

Az 5800 ID-modell kifejezetten jó eredménynek számít, májusban és júniusban együtt sem adott el ennyit elektromos autókból a VW Kínában, sőt, az egész első fél évben összesen 18 ezer elektromos autót sikerült értékesítenie a gyártónak a világ legnagyobb piacán.

A jó júliusi eredmény után azonban a Volkswagen fenntartja az idei évre vonatkozó várakozásait, ami azt jelenti, hogy 80 és 100 ezer között kell lennie a kínai elektromosautó-eladásoknak. Ehhez a júliusnál is erősebb hónapokra lesz szükség.

Messze még a cél

Bár a júliusi eredmény abszolút bizakodásra adhat okot a Volkswagennek, a gyártó célja még messze van: a konszern piacvezető szeretne lenni az elektromos autók terén is az országban – jelenleg azonban többek között a Nio és a Li Auto is jócskán a VW előtt jár.

A hagyományos hajtású autók piacát vezeti a Volkswagen Kínában, Herbert Diess idén megfogalmazott célkitűzése szerint az elektromos autók terén is hasonló eredményre készül a Volkswagen – írja az Automobilwoche.

Kiemelt Partnereink