Gyártók Béreljen elektromos autót olcsón, automatából! (videóval)

Béreljen elektromos autót olcsón, automatából! (videóval)

autopro.hu | 2013.12.31 15:41

Béreljen elektromos autót olcsón, automatából! (videóval)

100 ezer járműből álló flotta szolgálhatja ki egy kínai nagyváros lakóinak közlekedési igényeit.

Komoly kihívás elé néznek a kínai hatóságok, már ami a személyautók rohamos elszaporodását és az ebből fakadó szabályozási kényszerlépéseket illeti. Az évtized végére várhatóan újabb 80 millió taggal bővül a már most is 120 millió autót számláló járműsereg, ami egyes hírek szerint az új rendszámtáblák kiadásának korlátozására kényszeríti az illetékeseket.

Így működik a Kandi (cukorka?) automata

Ennél némileg innovatívabb megoldást kínál a Kandi Technologies, amely egy kelet-kínai tartományi fővárosban, Hangcsou-ban elkezdett kiépíteni egy 100 ezer elektromos bérautóból álló rendszert. A kisautókat önkiszolgáló garázsépületekből bérelhetik a helyi lakosok, mindössze 700 forintnak megfelelő óránkénti díj ellenében, egy kártya használatával. A folyamatosan épülő garázsok 30-300 jármű tárolására alkalmasak - a 750 ilyen egységből 50 már fel is épült a nagyjából 7 milliós népességű nagyvárosban.

A Kandi további városokban is be kívánja vezetni a környezetbarát és gazdaságos rendszert, a grandiózus törekvéshez pedig tőkeerős partnerre talált a Volvo szemályautó divízióját is megvásárló Geely révén.

Okos ötlethez derűs tekintet jár - így mosolyog ránk a Kandi saját fejlesztésű elektromos bérautója

A könnyen és olcsón bérelhető járművek 120 kilométeres hatótávval és 80 kilométer/óra végsebességgel bírnak, ami tökéletesen megfelel a városi használat elvárásainak.

Kiemelt Partnereink