Gyártók Bemutatták a Honda SUV e:concept modellt

Bemutatták a Honda SUV e:concept modellt

autopro.hu/H.J. | 2020.10.03 04:22

Bemutatták a Honda SUV e:concept modellt

Fotó: Honda News Room

A Pekingi Nemzetközi Autószalonon mutatta be teljesen elektromos tanulmányautóját a Honda, melyet kifejezetten a kínai piac igényei szerint alakított ki. A tanulmányautó mellett a CR-V PHEV plug-in hibridet, valamint a gyártó technológiai fejlesztéseit is megtekinthetik az érdeklődők.

Hirdetés

Az elektromos tanulmányautó mellett a gyártó számos sorozatgyártott modellt sorakoztat fel a rendezvényen – elsősorban olyan villamosított járműveket, mint a CR-V PHEV, mely szintén a kínai piacra készült első plug-in hibrid.

Emellett a márka technológiai standján az érdeklődők megismerkedhetnek az ADAS-rendszer (fejlett biztonsági és vezetősegítő rendszer) következő generációjával. A gyártó bejelentése szerint még ebben az évben elkezdheti a sokrétű tesztelési folyamatát a technológiának Kínában.

A kiállításon a Honda arról is beszámolt, hogy hatalmas energiát fektet a globális 2030 Vision programjának megvalósításába, mely többek közt a szénkibocsátás csökkentését és a balesetmentes közlekedés megvalósítását tűzte ki célul.

Honda SUV e:concept

A Honda a teljesen elektromos modellt kifejezetten a kínai piacra tervezte – a tanulmányautó a tervezett sorozatgyártású járművet hivatott bemutatni. A gyártó célja, hogy olyan autót fejlesszen, mely a vezetési élmények mellett szórakozási lehetőségeket is kínál az ügyfelek számára. Ennek érdekében a modellbe a következő generációs Honda SENSING biztonsági és vezetősegítő rendszert telepítik, amely az úgynevezett minden irányú ADAS technológián alapul.

Emellett a következő generációs Honda CONNECT is debütál a modellben – a fejlett csatlakozási lehetőségekkel felszerelt rendszer mesterséges intelligencián alapuló asszisztens szolgáltatást, okostelefon csatlakoztathatóságot, valamint vezeték nélküli frissítéseket tesz lehetővé.

Honda CR-V PHEV

A modell az első plug-in hibrid modell lesz, szintén a kínai piac igényeihez igazítva. A tervek szerint a járművet 2021 januárjában dobják piacra.

A modell plug-in hibrid rendszerét a Honda eredeti, kétmotoros hibrid rendszerén, a SPORT HYBRID i-MMD-n alapulva fejlesztették ki, tovább javítva az akkumulátor és az átalakító rendszer hatékonyságát.

Minden irányú ADAS

A tovább fejlesztett ADAS-rendszer a Honda SENSING következő generációs és minden eddiginél fejlettebb verziója, pontosabb felismeréssel, előrejelzéssel és döntéshozatali teljesítménnyel. Az elülső kamera szögének kiszélesítése és a 360 fokos radar alkalmazása lehetővé teszi a rendszer számára, hogy pontosabban érzékelje a jármű perifériás környezetét, emellett a változatos vezetési körülmények során is biztonságos vezetést nyújt.

Kiemelt Partnereink