Gyártók Bemutatkozott a Maserati új SUV-ja

Bemutatkozott a Maserati új SUV-ja

autopro.hu/V.M. | 2022.03.25 12:21

Bemutatkozott a Maserati új SUV-ja

Fotó: Maserati Media Site

A Maserati digitális keretek között mutatta be új szabadidőautóját, a Grecale-t. A típus különlegessége, hogy az olasz luxusautó-gyártó modelljei közül elsőként fog teljesen elektromos változatban is készülni.

Hirdetés

A Grecale a Stellantis-hoz tartozó Maserati második crossovere a nagyobbik Levante után. A típus bemutatóját eredetileg 2021-re tervezték, azonban a félvezetőhiány miatt el kellett azt napolni.

A nevét egy mediterrán szélről kapó SUV a limitált szérián kívül három változatban lesz kapható. Az alapnak számító GT egy négyhengeres, 300 lóerős lágy hibrid motorral fog rendelkezni, a Modena egy 330 lóerős lágy hibrid hajtáslánccal, míg a Trofeo egy 3 literes, V6-os erőforrással érkezik, ami 530 lóerő leadására képes.

Fotó: Maserati Media Site

Kezdetben tehát hibrid és belső égésű motoros kivitelek lesznek választhatóak, egy év múlva azonban egy tisztán elektromos változattal, a Folgore-ral fog bővülni a kínálat, amivel a Grecale lesz az első teljesen elektromos hajtáslánccal (is) rendelkező Maserati.

Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, a Maserati 2030-tól kizárólag tisztán elektromos autókat fog gyártani.

A Grecale-t a közép-olaszországi Cassinóban fogják készíteni, ahol jelenleg az Alfa Romeo Stelvio és Giulia gyártása is folyik.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink