Gyártók Belép az e-mobilitás korszakába a Land Cruiser

Belép az e-mobilitás korszakába a Land Cruiser

autopro.hu/P.B. | 2023.08.03 11:17

Belép az e-mobilitás korszakába a Land Cruiser

Fotó: Toyota

Augusztus másodikán mutatta be a Toyota az ikonikus terepjárójának, a Land Cruisernek az első elektrifikált verzióját. A modell hibridhajtást kapott, külső megjelenése pedig emlékeztet a régi idők terepjáróira.

A világ legnagyobb autógyártója első ízben elektrifikálja az 1951 óta a kínálatában lévő modellt, a Land Cuisert. Az új verziót hibridhajtással dobják piacra Észak-Amerikában, ugyanakkor a Toyota más piacokon, például Európában vagy Ausztráliában csak benzines vagy dízel hajtáslánccal forgalmazza az autót.

Hiroki Nakajima, a Toyota technológiai igazgatója szerint a vállalat kielégíti ügyfelei igényeit, közben csökkenti a szén-dioxid-kibocsátását. A Land Cruiser modellek méretükből kifolyólag magasabb jövedelmezőséggel rendelkeznek a Toyota számára.

Az új Land Cruiser Japánban 2024 első felétől lesz elérhető, az Egyesült Államokban pedig szintén 2024 elején, tavasztól – közölte a Toyota, hozzátéve, hogy a javasolt kiskereskedelmi ár az Egyesült Államokban 50-60 ezer dollár között lesz.

A Toyota Land Cruiserből, valamint annak két luxus testvéréből, a Lexus LX és GX modellekből együtt 11,3 millió darabot adtak el a múlt hónap végén – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink