Gyártók Az Nvidia jeleskedik az önvezető autók piacán

Az Nvidia jeleskedik az önvezető autók piacán

autopro.hu/R.K.E. | 2024.02.23 09:18

Az Nvidia jeleskedik az önvezető autók piacán

Fotó: Wikipedia

A chipgyártó tavaly rekordértékesítést könyvelhetett el autonóm vezetési szoftvereiből, amellyel továbbra is meghatározó szereplő az önvezető autók piacán.

Az Nvidia nemcsak a nagy technológiai vállalatok és a kormányok számára kulcsfontosságú, amelyek saját MI-platformjaikat fejlesztik, hanem az önvezető autók piacán is. Az Nvidia pénzügyi igazgatója a befektetőknek bátran kijelentette, hogy „majdnem minden autóipari vállalat, amely MI-n dolgozik, az Nvidia-val dolgozik".

Az Nvidia jelenleg több száz céggel dolgozik együtt az autós világban, köztük autógyártókkal, teherautógyártókkal, robotaxikkal, szenzorgyártókkal és startupokkal. Kiemelt autógyártó ügyfelei közé tartozik a Mercedes, a Volvo és a Hyundai. A Tesla pedig a technológiai óriás egyik legnagyobb vásárlója volt 2023-ban, egy jelentése szerint 15.000 darabot vásárolt az Nvidia legnépszerűbb, szuperdrága MI-chipjeiből (H100 GPU)

Az autógyárak azonban nem feltétlenül csak H100-asokat használnak. Az Nvidia rendelkezik egy teljes szoftverrendszerrel, amely a GPU-jain fut az önvezető járművek számára, Nvidia Drive néven. Ez használható teljesen autonóm autókhoz vagy az emberi sofőrök másodpilótájaként. Legutóbbi innovációja a Thor nevű autóipari chip volt 2022 végén. A chip 2025-ben kerül gyártásba – írja a qz.com.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink