Gyártók Az AvtoVAZ tavasztól gyártja az új Renault Logant

Az AvtoVAZ tavasztól gyártja az új Renault Logant

Panker Gergő | 2014.03.19 07:23

Az AvtoVAZ tavasztól gyártja az új Renault Logant

Az AvtoVAZ a második negyedévben megkezdi az új generációs Renault Logan sorozatgyártását. Az orosz Vedomosti lap külső forrásra hivatkozva közölte, a gyártás már március-április környékén megkezdődhet.

Hirdetés

A moszkvai Renault-Avroframos gyárban jelenleg az első generációs Renault Logan gyártása zajlik. Az ASM-Holding adatai szerint 2013-ban 51 842 Logant gyártottak az orosz gyárban. A Renault Sanderóból és a Renault Dusterből tavaly 47 107 és 88 696 darab készült Oroszországban. A kettő közül az egyik modellt a jövőben Togliattiban gyártják majd – emlékeztetett az orosz lap.

Az új Renault Logan gyártása hamarosan Oroszországban is beindul

A Renault 2012-ben mutatta be a Logan új generációs változatát, melynek értékesítése Európában javában zajlik. A lap által idézett források szerint az orosz piacon elérhető változatok különbözni fognak a külföldön értékesítettektől, ám a felszereltségi szinttel, illetve az árakkal kapcsolatos különbségekről még nem esett szó. A Renault Loganért jelenleg 357 ezer rubelt (kb. 2,2 millió forint) kérnek Oroszországban.

A források azt sem említették, hogy mikor fejezik be a régi Logan gyártását, illetve a Renault egyelőre nem jelentette be, hogy mikor kezdik el felvenni a rendeléseket az új modellre, valamint mikor szüntetik be a rendelések felvételét a régi változatra – mondta az egyik márkakereskedés vezetője.

A B0 alvázra épülő Lada Largus és a Nissan Almera szedán gyártása jelenleg is zajlik az AvtoVAZ gyáregységében. – Logikus lépés lenne, ha a Duster növekvő gyártási volumene mellett a Logant a Sandero is követné az Renault-Avtoframos gyárba – hangsúlyozta Oleg Datszkiv, az Auto-dealer.ru igazgatója és Szergej Udalov, az Autostat vezérigazgatója. Egy Renault-közeli forrás szerint a Duster gyártása folytatódni fog az Avtoframos gyárban.

A Renault modellek az AvtoVAZ B0 szerelősorán készülnek, melynek maximális gyártókapacitása évi 350 ezer autó. A Vedemosti értesülései szerint jelenleg a kapacitás felét foglalja le a Renault autók gyártása – írja az autostat.ru orosz autós híroldal.

Kiemelt Partnereink