Gyártók Az Audi továbbra is a magyar kormány stratégiai partnere

Az Audi továbbra is a magyar kormány stratégiai partnere

autopro.hu | 2024.02.12 14:17

Az Audi továbbra is a magyar kormány stratégiai partnere

A fotón balról jobbra: Michael Breme, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke, Nagy Márton, nemzetgazdasági miniszter és Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának leköszönő elnöke | Fotó: Audi Hungaria

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter hivatalában fogadta az Audi Hungaria új igazgatósági elnökét, Michael Breme-et. Egyúttal a miniszter megköszönte az elmúlt évek konstruktív együttműködését a leköszönő Alfons Dintnernek.

Hirdetés

Az egyeztetésen a felek megvitatták a járműiparban zajló transzformációra és a globális gazdasági kihívásokra való felkészülés legfontosabb lépéseit, valamint az Audi Hungaria vezetősége bemutatta Nagy Márton miniszternek a vállalat jövőbeni terveit.

A miniszter az egyeztetés keretében hangsúlyozta: az Audi Hungaria a magyar kormány stratégiai partnere, a felek közötti együttműködés és kapcsolattartás példaértékű és folyamatos. Közös cél, hogy az Audi Hungaria versenyképessége az átalakuló járműipari viszonyok mellett – különös tekintettel az elektromobilitás térhódítására – is fennmaradjon, tovább erősödjön. Ennek alapját az elektromos és fenntartható járműgyártásra való átállás képezheti, amelyben kulcsfontosságú előrelépést jelent a vállalat nemrég elindított új elektromotor-gyáregysége.

A nemzetgazdasági miniszter kiemelte, hogy a járműipar jövőjét az elektromos autók jelentik, 2030-ra az eladott autók 55 százaléka lehet elektromos. A kormány célja, hogy tovább erősítve hazánk találkozási pont jellegét, a nyugati és keleti tőke, valamint csúcstechnológia Magyarországon kapcsolódjon össze. Ez az autóipar területén a nyugati autógyártók és a keleti high-tech akkumulátorgyártók összefonódását jelenti.

Az Audi Hungaria Zrt. a magyar gazdaság meghatározó szereplője, hazánk egyik legnagyobb vállalata. A maroknyi csapattal elindult motorgyártás mára a világ legnagyobb motorgyárává fejlődött, ahol több mint 5 millió négyzetméteren 8000 motor készül naponta a Volkswagen konszern márkái számára. A győri üzemben 1998-ban indult az autógyártás, ma az Audi TT és Q3 modellek készülnek ott. A gyár 2001 óta saját műszaki fejlesztéssel is rendelkezik, továbbá 2005 óta Győrben működik Közép-Európa egyik legnagyobb szerszámgyára is, ahol szerszámok, gyártóberendezések készülnek az Audi szinte összes telephelye számára, valamint alkatrészek is a Volkswagen konszern egyes modelljeihez. A gyár 2013 óta az autógyártás teljes vertikumát lefedi.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink